Бъдещето на стендъп комедията в България

иван кирков васил ножаров ники банков стендъп комедия шоу комеди клуб софия забавна вечер стенд ъп

Стендъпът е едно от най-нашумелите и бързо завладяващи все повече фенове изкуства и форми на забавление, което за последните няколко години набра огромна скорост.

Благодарение на Фестивал на Комедията София 2016 публиката се разрасна и сценичния жанр стана още по-популярен не само сред софиянци, а и в цяла България. Близо 3 000 човека посетиха фестивала и се запознаха със стендъп комедията. Какво я очаква нея обаче от тук нататък?

Очаква ни още повече работа. Време е не само хората в София и Пловдив, но и хората в останалите градове да научат какво е стендъп комедия. Както винаги основен приоритет ни е развиването на нови уникални комедианти и утвърждаването на Open Mic.
Работим и над няколко доста големи проекта, които най-вероятно ще променят тотално разбиранията за комедия в страната, но все още е твърде рано да говорим за тях. Ще се радвам да изненадаме най-големите си фенове с много нови проекти през идните месеци.
– Иван Кирков, Комеди БГ

След отварянето на втория стендъп клуб в страната – в Пловдив, комедията определено има светло бъдеще. Успехите на старите професионални комедианти и на новобранците се трупат. Предстои турне на артистите от Comedy.bg, които ще обиколят няколко града в България. Шоутата в Комеди Клуб Пловдив ще се провеждат всеки четвъртък, което ги прави 4 или 5 за месеца. Open Mic вечерите в Комеди Клуб София продължават веднъж месечно, а скоро ще се проведе състезание на отворения микрофон и в любимия Пловдив.

Comedy.bg работи по идването на следващата световна звезда у нас. След Джими Кар в Зала 1 на НДК феновете са нетърпеливи и заредени с положителни емоции, очакващи появата на следващия голям комедиант на българска земя.