Васил Ножаров – един от пионерите на стендъп комедията в България

Васил Ножаров
Стендъп комедия с Васил Ножаров
Васил Ножаров е един от първите и със сигурност един от най-добрите стендъп комедианти в България. Заедно със сценичния му другар Иван Кирков превърнаха стендъп комедията от мит в редовно случващо се събитие в София. Ето и нашето кратко интервю със самия него:
Здравей, кажи ни нещо за теб.
Здрасти, аз съм Васил Ножаров и разказвам на хората страшни тъпотии, а те понякога се смеят. На 32 съм, от София, имам си приятелка, карам мотор, отговарям на подобни въпроси. Давай следващият.
Как се захвана със стендъп комедия

Благодаря за този въпрос, любим ми е. Захванах се рязко, за да докажа най-вече на себе си, че знам какво искам. Стана буквално за няколко дни, около нова година преди година и половина. Имах по-малко от 10 дни за да се подготвя за първото си излизане на сцена. Едва заспах вечерта след това – едно от най-страхотните усещания в живота ми. Другото подобно беше, като разбрах как да управлявам пералнята.
С какво стендъп комедията е по-различна от останалите видове забавление
Тук ще си позволя, бидейки ужасно скромен, да споделя собствената си дефиниция за стендъп комеди: Един човек, с един микрофон, говори едни смешни неща на едно хора в един бар. Разликата с другите сходни сценични изкуства е, че няма нищо общо. Няма костюми, няма декори, няма режисьори. Излизаш въоражен с микрофон и чувство за хумор. Ако ти се получи – ок, обираш овацийте, ако се провалиш, няма на кого да се сърдиш – сам си виновен.
Как ще ме накараш да отида на такъв тип представление ако не знам нищо за него
Ще те поканя специално, ще ти обещая, че ще се подмокриш от смях, ще те накарам да доведеш приятели, за да не седиш сам, като идиот, ще ти кажа, че ако доведеш мацката, която харесваш, после тя със сигурност ще ти пусне. Истината е, че вероятно ще пусне на мен, но това няма да ти го казвам. В общи лини, толкова ще вдигна очкванията ти, че да не мога да си позволя да направя слабо шоу.
Кой ти е любимият комедиант
И за този въпрос благодаря! Всъщност са няколко: Ръсел Питърс, Луи Си Кей, Джим Джерфрис, разбира се Карлин, харесват ми и нещата на Робин Уилямс.
Разкажи любим виц
Сутринта майка ти ми разказа един, направо паднах от леглото, ама го забравих.
Интересна случка
Ела да ме гледаш и ще се наслушаш на интересни случки, защото всички истории, които разказвам са лични. Нали искаше да те накарам да дойдеш да гледаш – ето.
Мото или синтенция, която харесваш много, може и повече от една
Мото, нали съм моторист.  Баси въпроса, чакай да помисля. По-добре късно отколкото никога. И може би най-голямото клише: Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
Опиши се с няколко думи
Забавен, доста черен… стига ти толкова.
Зодия
Рак
Години
32, нали ти казах в началото, да ме объркаш ли се опитваш или проверяваш дали казвам истината?
Какво не обичаш да правиш и защо
Не обичам да сервирам лоши новини на хората. Мисля, че на всички е ясно защо.
Какво би желал да работиш ако можеше да избираш
Вероятно тест пилот на някоя от легендите в мотоспорта. Трябва ли да се огранича до една компания? Със сигурност ще е нещо свързано с бензин, асфалт, гума и високи скорости.
Какво би направил ако имаш 1 милион долара
Ще си накупя много играчки. Няколко коли, няколко мотора. Имам да връщам пари на един приятел, ще направя така, че родителите ми да не работят никога повече. И ако останат ще почерпя.
Кой тип хора те дразни най-много
Ами те повечето хора ме дразнят. Но няй-много ме дразнят селските тарикати. Като под „селски“ нямам предвид геогравски а душевно-селски. Много ме дразнят, най-вече по улиците. Ще си изям боя някъде, защото не им се давам.
Какво те дразни най-много
Абе, кой ти пише въпросите? Защо ме питаш по няколко пъти едно и също? Е и такива хора, които задавът едни и същи въпроси, също много ме дразнят. Майтапът на страна, напоследък, изключително се дразня на българският народ, в това число и на себе си. Лъжат ни, крадът от нас а ние не правим нищо. Допускаме всичко това, което става в последните няколко месеца. Опитаха се няколко човека да направят революция, но като пуснаха полицията да бие и хората се стреснаха. Според мен, би било добре, всеки да си припомни „Опълченците на шипка“. Няма да говоря повече за политика.
Какво според теб може да направи света по-добър
Хората да спрат да асоциират „успял“ с „богат“. Двете неща нямат нищо общо. А да, и да спрем да бъдем толкова меркантилни, и да си купуваме нов телефон през една година.
Какъв е смисъла?
42, много ясно.
Благодаря ти, за готиното интервю, с теб времето лети хехе…
Можете да гледате Васил Ножаров по няколко пъти всеки месец. Следете програмата на стендъп комедията тук в нашия сайт.