Васил Ножаров: Няма по-добро лекарство от смеха!

васил ножаров комеди клуб софия стендъп комедия

С Васил Ножаров говорим за ролята на комедията в живота на човек, за професионалното развитие на един стендъп артист и за …  жените.

Здравей, Васко. Ти си един от най-успешните стендъп комедиянти у нас. Как се чувстваш като резидент на Комеди Клуб София?

Здрасти! Как бих могъл да се чувствам, освен страхотно. Клубът е вторият ми дом – буквално. Екипът са мои приятели, а не просто колеги. Не го приемам като работно място. А и е доста яко снимката ти да седи на входа. 🙂

От кога се интересуваш от стендъп?

Започнах да гледам клипове на големите в Тубата преди около 6-7 години. Нямах идея, че ще се пробвам, а в последствие ще започна да се занимавам професионално с това.

Какво те накара да се качиш на сцената и да разсмиваш публиката?

Виж сега как философски ще ти отговоря на този въпрос – в живота на човек се стига до един повратен момент, в който нещо трябва да се промени. И то не нещо, като да смениш марката тоалетна хартия. Беше нова година, аз бях достигнал дъното и копаех надолу… беше време за промяна.
Случи се много бързо. Видях, че се получава криво-ляво, и то е като с мастурбацията – реших да пробвам пак. И ето ме сега, почти 4 години по-късно разказвам как се е случило.
Истината е, че се пристрастих още от първия път към онази страхотна емоция, която ти дава доволната публика в края на шоуто.
Ако тази емоция можеше да се събира и бутилира, продукта щеше да се казва „Концентриран Кеф“.

Кое е най-трудната част от това да бъдеш комедиант според теб?

Да умееш да се абстрахираш от личните си емоции и настроения, когато си на сцената. Според мен един професионалист не може да си позволи това, което се случва вътре в него, да афектира работата му.

Друга истина е, че каквото и да ти се е случило, е много трудно да си в кофти настроение, след като си прекарал повече от час в помещение пълно със смеещи се хора.

С какво смяташ, че допринася стендъп комедията?

Колкото и банално да звучи, с това че откъсва хората от ежедневието им, и ги кара да се смеят. Няма по-добро лекарство от смеха.
Гаджето ти е спало с най-добрия ти приятел? Ела в The Comedy Club и ще разбереш, че това е нищо в сравнение с нещата, които се случват на комедиантите – true story, bro!

Извън клуба забавен ли си или сериозен?

Опитвам се да бъда сериозен… от време на време. Не ми се получава много добре. Да си комедиант си е работа на пълно работно време.

Не мога да не те попитам – кой е любимият ти комедиант?

Благодаря ти за този въпрос, очаквах го с нетърпение. 🙂 Ръсел Питърс. Харесвам и работата на Робин Уилямс и разбира се – Луи Си Кей. Но да, смятам, че най-много съм се повлиял от Ръсел.

Ти имаш не една шега, в която осмиваш поведението на жените. Смяташ ли, че живеем в мъжки свят?

Какво? В мъжки свят? Глупости! Виж, дай да не навлизаме в тази тема, защото ще стане сериозен монолог. Ти, влюбен мъж виждала ли си? Предполагам да. Какво да говорим повече.

На какво те научи пътят ти до сцената на Комеди Клуб София?

Че ако вярваш и бачкаш здраво няма начин да не успееш. С Иван (Кирков) сме водили този разговор стотици пъти:

  • Брат, вярваш ли…?
  • Ако не вярвах, нямаше сега да сме тук и да водим този разговор.

И последен въпрос – виждаш ли се като комедиант след 10 години?

О, да! След 10 години ми се иска да бъда комедиант и нищо друго. Е, може и радио-водещ освен това.

Благодаря ти за искрените отговори. До нови срещи!

Можете да гледате соло шоуто на Васил Ножаров на 28ми септември от 21:00 ч. в дома на стендъп комедията – Комеди Клуб София.

Фестивал на Комедията София 2016