Дани Гроздич, the serbian lessons guy, интервю за comedy.bg

serbian lessons sofia stand up

Даниел Гроздич е един от интернет феномените през последните 5-6 години. За разлика от много подобни случаи, Дани успява да задържи славата си и дори да я накара да работи за него.
Освен че е изключително остроумен и забавен, Дани работи почти денонощно. Пише писма на фенове, прави клипчета за интернет, подготвя и договаря нови шоута в нови страни и градове, организира престоя си там, пише нов материал за своите стендъп комеди шоута, дава интервюта и много други неща, за които не ни идва на ум когато гледаме клипчетата му.
Тук съм подготвил кратко интервю с него. Пълния материал можете да гледате или слушате следващата седмица в новия ми подкаст – Радио Комедия с Иван Кирков.

Дани Гроздич за стендъп комедияЗдравей Дани, добре дошъл в България.

Хей здравей. Не сме се разделяли от 24 часа, но все пак здравей.

Дани имаш страшно много фенове в България. Знаеше ли за това?

Имах мейлите на част от феновете, но не очаквах че са чак толкова много. С теб планирахме 2 шоута, а всъщност направихме 4, което е чудесно за мен, но наистина не го очаквах.

Можехме и още да направим, ако имаше време да останеш още няколко дни в София.

Да, но трябва да пътувам. Дани е искан навсякъде 🙂

ОК, разкажи ми малко повече за всички тези пътувания. Ти си американец и дори вътре в САЩ пътуваш много, а България за теб е изцяло нов континент.

За щастие обичам да пътувам. Срещам се с феновете навсякъде и това ми доставя огромно удоволствие. Тук на Балканите съм доста по-голяма звезда отколкото в САЩ и се чувствам много готино. Мацките постоянно ме заговарят. Ето какво е интересно, когато отидох в Любляна (Словения), се оказа че хотелските стаи са доста скъпи и с парите от шоуто едва ще си покрия разходите. Затова вечерта след първото ми шоу, просто попитах: „кой иска да приюти Дани Гроздич тази вечер?“ Поне 10 ръце бяха вдигнати във въздуха моментално. Избрах си една 18 годишна мацка, която ми каза, че родителите ѝ ги нямало и има свободна стая. Тя се оказа супер богата и бях като султана на Бруней. Коли, телевизори, басейн, яхта, самолет… Шегувам се, но горе долу ви става ясна картинката. Изкарах си страхотно и имам нови готини истории.

Често ли го правиш?

Имам много фенове. Тук още повече отколкото в САЩ. Пътувам толкова много, че накрая на месеца таксите за хотел стават една огромна сума. Това е причината да го правя често. Освен това, по този начин научавам най-готините неща за местата които посещавам. Тук в София ходих на безплатните турове на София и научих много факти за историята, но когато съм с фенове научавам супер забавни неща, отивам на места на които се чудя как не са ме убили до момента и т.н. Абе забавно е…

Тук ти наехме хотелска стая.

Тук е малко по-евтино от Любляна.

Защото използвах връзките си 🙂

Добре де, но освен това понякога ми писва да се занимавам с хората. Като ме пуснат в къщата си, очакват да ги забавлявам. И аз го правя, но имам нужда от малко време сам с мислите си и малко тишина от време на време.

От краткото ни познанство, мога да кажа, че си абсолютен професионалист.

Няма как да оцелееш в този бизнес ако не си. Може и да може, но аз не мога да си го представя. Ти сам знаеш, правиш подкаст, организираш стендъп шоута, правиш Open Mic (шоу в което всеки желаещ може да се пробва като комедиант).

Но въпреки това не съм успял колкото теб.

(смее се)

Ти се срещна с част от колегите ми и дори с няколко от Open Mic-ерите и доста ги вдъхнови.

Опитвам се да предам част от енергията си на феновете. Без тях нямаше да съм тук. Затова се опитвам да им отделя колкото се може повече внимание.

…………

Цялото интервю можете да гледате или слушате като подкаст следващата седмица. Не забравяйте да харесате нашата страница https://www.facebook.com/comedy.bg .