Джими Кар – стендъп комедия, история, билети

джими кар билети стендъп

Джими Кар

Джеймс Антъни Патрик Кар (или по-известен като Джими Кар) е английски комедиант, писател и телевизионен водещ. Роден е на 15 септември 1972 г. в Хоунслоу, Англия. Известен е със своя черен хумор и характерeн, специфичен смях. След известно време работа като маркетинг директор, Кар преминава към кариера в комедията през 2000 г. Утвърждаването като комедиант, му печели правото да се появи в редица телевизионни предавания по Channel 4 и в последствие въздигането му като водещ на шоута като „8 Out of 10 Cats”, „8 Out of 10 Cats Does Countdown” и „The Big Fat Quiz of the Year”.

Джими Кар – История

Кар прекарва по-голямата част от ранния си живот в село Фарнхам Комън, Южен Бъкингамшир, където посещава „Farnham Common School”.

След като взима всичките си изпити с отличен, Кар записва да учи социални и политически науки в Кеймбридж. Дипломира се първи по успех през 1994 г. Кар продължава своята кариера като работи в маркетинговия отдел на „Shell”, но през януари 2000 г. напуска, тъй като казва, че се чувства нещастен там. Изкарва курс по невролингвистично програмиране и това му помага да осъзнае как работи умът му. Именно този факт го подтиква да се пробва като стендъп комедиант.

Изнася първото си платено стендъп шоу по-късно същия месец, след първото си неплатено шоу.

Кариера като водещ

Кар е водещ на тв предавания по Channel 4 като „Distraction” и “Your Face or Mine?”.

От 2004 до 2006 г. е домакин на американската версия на “Distraction” за Comedy Central. Номиниран е за наградата „Rose d’Or” за 2006 г. за „Най-добър домакин на шоу за игри“.От 2005 г. Кар води комедийното шоу “8 Out of 10 Cats”. Шоуто се излъчва по Channel 4 до 2016 г., когато се мести по E4. През април 2010 г.

Стендъп кариера

Джими Кар прави стендъп турнета през цялата годината, като си взема почивка от само пет седмици. През 2003 г. той разпродава шоуто си на Единбургския фестивал „Charm Offensive“ за цял месец напред, още до втория ден на фестивала и получава 5-звездни отзиви от четири големи вестника.

През 2004 г. заплашва да съди комедианта Джим Дейвидсън за използването на шега, която Кар смята за „своя“. Спорът е прекратен, когато става ясно, че въпросната шега е стара, използвана в продължение на десетилетия от много различни комедианти.

През август 2006 г. започва турнето си „Gag Reflex”, за което печели наградата на Британските комедианти през 2006 г. за „Най-добър стенд-ъп на живо“.

През октомври 2009 г. Кар получава критики от няколко неделни таблоидни вестника за шега, отправена към британските войници, загубили крайници в Ирак и Афганистан, заявявайки, че Великобритания ще има силен екип в Параолимпийските игри в Лондон 2012. Кар защитава собствената си шега като „напълно приемлива“ в интервю за „The Guardian”.

През юни 2019 г. отново е критикуван за казаното по време на турнето си „Terribly Funny“. Брайън Лоугън от „The Guardian” пише, че „Кар продължава да разчита на шеги за джуджета, дебели жени и други, които да засягат хората от малцинствата в обществото. Кар също беше критикуван от благотворителната организация Little People UK, обвинявайки го в „обидна“  шега за аборт, която той прави за малките хора.

През февруари 2021 г. Кар е обявен за най-забавния британски комедиант според научно изследване, проведено от onbuy.com. Резултатите са определени чрез преброяване на броя минути на смях, предизвикани от стендъп шоу.

Билетит за шоутата на Джими Кар се разапродават много бързо. А интересът към него непрекъснато расте.

Джими Кар в България – билети, турне, Funny Business

През 2016 г. Джими Кар за първи път имаше участие в България.

След проучване проведено сред феновете му, дали искат да видят любимият си комедиант в България, публиката потвърди. Така по покана на Комеди Клуб София, Джими Кар идва в България и стана първата световна стендъп звезда стъпвала на българска сцена.

Събитието е уникално и първо по рода си, защото никога до сега комедиант от такава класа не беше правил шоу пред родна публика. Интересът към шоуто е огромен и билетите са разпродадени.

Постерът за участието на Джими Кар в София.

Можете да прочетете историите на Луи Си КейДейв ШапелКрис Рок и Бил Бър тук.

Забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, можете да гледате в канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на шоубизнеса можете да намерите в клюкарския ни подкаст.