Еди Мърфи ще води SNL за първи път от 35 години

Eddie Murphy
Еди Мърфи води юбилейното шоу на SNL. Снимка: Saturday Night Live

Последните месеци все повече се говори за завръщането на Еди Мърфи към стендъп комедията. Един от най-ясните знаци беше участието му в поредицата на Джери Зайнфелд по Нетфликс „Comedians In Cars Getting Coffee“. В епизода Мърфи говори, че иска да се завърне към корените си на стендъп комедиант. 

На 26-ти август в своите страници в социалните мрежи „Saturday Night Live“ разкри, че 21-ви декември Еди Мърфи ще бъде водещ на изданието на предаването. 

Макар да е един от най-популярните актьори и комици в САЩ, Еди Мърфи е водил само веднъж SNL през 1984-та година. Участва и в юбилейното издание за 40-тата годишнина от предаването презе 2015-та, но за феновете му беше недостатъчно. 

Последната поява на Eddie Murphy в SNL за 40 годишнината им.

Все повече изглежда, че това ще бъде годината на Еди Мърфи – освен завръщането му към стендъпа, в Нетфликс очакваме и новата му комедия ‘Dolemite Is My Name“, чиято премиера ще бъде филмовия фестивал в Торонто между 5-ти и 15-ти септевмри. След това ще го гледаме и в стрийминг платформата. Според изданието Vanity Fair, сделката между Мърфи и Нетфликс е за 70 млн. долара.