Какво е stand up comedy и има ли български стендъп?

българска stand-up comedy

Стендъп комедия добри комици Stand up comedy или стендъп комедия е един от най-разпространените комедийни жанрове в САЩ и Великобритания. В България този жанр е все още нов, но мисля, че ако сте отворени към нов тип комедия, ще останете очаровани от българския стендъп.

vasko
Типичното за този стил е, че комедиантът е не само актьор, но и сценарист, режисьорт, продуцент и всичко останало в своето представление.
При добрите комедианти публиката се залива от смях почти непрестанно.
В САЩ има традиция, почти всички големи комедийни актьори да тръгват точно по този начин в кариерата си, същото важи и за големите им имена от шоубизнеса, като Джей Лено, Конан О Брайън и много други.
стендъп комедия
При stand up comedy не се влиза в образ, както в скеч комедията. Най-добрите комедианти са изключително искрени и материалът им е много личен. Табутата са любима тема на комедиантите и отивайки на такова представление, можете да очаквате абсолютно всички табута да паднат.
studio5
Много често в стендъп комедията се осъществява и пряк контакт с публиката, като зрителите почти винаги допринасят до голяма степен за самото представление.
Ако все още не сте гледали стендъп комедия, горещо ви препоръчвам да гледате при първа удобна за вас възможност.
Най-доброто място да направите това е Студио 5 на НДК. За да разберете кога са следващите представления, просто следете сайта ни и нашата фейсбук страница. Август месец няма да има стендъп представления, но от септември всичко започва отново с пълна сила.
Програмата за септември, ще бъде готова в последната седмица на Август.