Комеди Клуб София ще защитава истинската Българска Стендъп Комедия – Иван Кирков

българска стендъп комедия ндк

Иван Кирков е основател на Комеди БГ, Комеди Клуб София и Комеди Клуб Пловдив. Резидент на Комеди Клуб София с над 750 участия в стендъп комеди шоута. Организирал най-големите стендъп комеди шоута на български, както и най-големите на световни звезди в България. Организатор на 1ви, 2ри и 3ти Фестивал на Комедията София, както и Фестивал на Комедията Пловдив и Варна. Ето и обръщението му към феновете:
Стендъп Комедията в България се зароди през средата на 2012та година. С Васил Ножаров останахме единствените действащи стендъп комедианти от онова време. През последните 5 години ние в Комеди БГ и Комеди Клуб София работихме неспирно, за да разбере всеки българин какво точно е стендъп и да види, че българската стендъп комедия е на световно ниво.
Откакто показахме на България, че феновете на Комеди Клуб София са способни да пълнят Зала 1 НДК, фестивалите ни и Комеди Клуба десетки актьори и любители решиха да яхнат вълната и да се възползват от новия интерес към това изкуство. Нови формации излизат всеки ден и българска стендъп комедия ндкзаявяват, че пишат по 2 часа нов материал месечно, че ни предшестват на сцената и какви ли не още небивалици.
Всеки професионалист ще им се изсмее и ще ви каже, че за добри и качествени авторски шоута е нужно много време. За съжаление новодошлите формации не се интересуват от създаването на чиста и авторска стендъп комедия, а прибягват към променяне на вицове, цитиране на 9gag, кражба от световно известни комедианти или персонализиране на Memes от фейсбук.
Вярвам, че няма да позволим качеството на стендъп комедията в България да падне до нивото на скечовете или да представлява цитати от 9gag.
комедийни награди фестивал на комедиятаЗнаем, че нашите фенове вече са способни да разпознават имитацията от истинската и чиста авторска стендъп комедия и ще подкрепят избора на Комеди Клуб София и нашите комедианти да поемат по трудния път и да създадат собствени шеги.
Благодарим ви приятели, че променяме разбиранията за комедия в България заедно. Основната цел на Комеди Клуб София и на мен Иван Кирков е българската стендъп комедия да достигне световно качество и за първи път в историята да я изведем на световната сцена.
Знам, че заедно с вас, феновете на Комеди Клуб София и Комеди БГ, това е напълно възможно.
Ваш,
Иван Кирков