Край на тематичните Стендъп шоута в Комеди Клуб София

stand up comedy Bulgaria

Комеди Клуб София и продуцентът Иван Кирков развиват непрестанно стендъп комедията в България през последните 6 години. За това време Кирков и Комеди Клубът превърнаха стендъп комедията от тотално непознат жанр в България до едно от най-желаните развлечения за работещите млади хора в София, Пловдив и Варна.
Разбира се, след като популяризираха жанра, много бивши неуспели артисти, или нежелаещи да поемат по „трудния, но истински път“ както го нарича Кирков „налазиха“ зажаднелите за стендъп заведения. Примамливите шоута с конкретна тематика не само ограничават артистите в тяхната стендъп комедия за женикреативност, но и карат комедиантите да пишат материал, който не ги вдъхновява. Някои заведения стигнаха толкова далеч, че дори решиха да разделят стендъп комедията на стендъп за жени (сякаш жените нямат чувство за хумор и не могат да се състезават в същата категория като мъжете). Един от най-добрите стендъп комедианти на Комеди Клуб София – Петя Кюпова е абсолютен пример за това, че дамите не само имат чувство за хумор, но и могат безкомпромисно да спечелят 3 последователни Open Mic шоута в конкуренцията на някои от най-добрите мъже опън майкъри, които са се пробвали някога в България.

Комеди Клуб София призовава феновете си, да подкрепят истинската стендъп комедия, в която не се задава конкретна тема, а зрителите виждат любимите шеги на най-добрите стендъп комедианти в страната, без да е нужно да се слгат каквито и да било рамки на артистите.