Международните комедийни вечери на Фестивала на Комедията София 2015

stand up comedy in sofia

Фестивалът на комедията стартира на 27ми септември. Откриването е в 21:30 в Студио 5 НДК. Нека обаче се спрем малко и на международните участници на фестивала.

Сърбия – Йелена Раданович – Една от изключително лъчезарните жени комедианти не само в Сърбия, но и изобщо. Йелена има невероятно чувство за хумор, като всичко изречено от нея остава в съзнанието на публиката. Често се шегува с дребните проблеми които ни съпътстват и с трудностите които тя самата изживява постоянно. Можете да гледате Йелена на 29ти септември от 21:30 в Студио 5 НДК. Йелена е позната на българските зрители от ефира на Comedy Central.
програма на фестивала на комедията
Хърватия – Марина Орсаг – Марина идва за втори път в България. Първата ѝ поява на родна сцена беше на първия фестивал на комедията. Многобройните ѝ фенове пожелаха да я видят отново и тя с радост се съгласи да участва и на това издание на фестивала. Марина е един от невероятнои силно социално ангажираните комедианти, които някога съм виждал. Чувството ѝ за хумор е доста пиперливо и на моменти дори бих го описал като брутално също като бруталният смях, който не мога да контролирам когато гледам шоуто ѝ. Марина участва в над 100 епизода на комедийното шоу на Comedy Central Extra и в почти всички комедийни програми в бивша Югославия.

Румъния – Тома Александру, Раду Исак и Сергиу Флороайа – Тримата най-добри румънски стендъп комедианти идват за първи път в България. Раду е един от най-добрите млади комедианти извън англоговорящия свят. Има опит на почти всички известни сцени за стендъп комедия в Англия, а стендъп комедията в Румъния е почти немислима без него. Участвал е в предавания на Comedy Central и има опит в почти всички големи румънски телевизии. Заедно със Сергиу е участвал в едно от най-успешните румънски комедийни радио предавания. Сергиу Флороайа е един от най-добрите комедианти и радио водещи на Румъния. Въпреки ежедневните си ангажименти, Сергиу идва в България за да разсмее българската публика и няма търпение да стъпи на сцената. Сергиу има доста брутално чувство за хумор и с това е в пълен контраст с останалите двама свои сънародници. Можете да гледате румънското шоу на 3ти октомври от 21:30 или от 19:30 в Студио 5 НДК.

Хайлайтът на комедийния фестивал 2015 е Дализо Чапонда. Роденият в Малауи, но живеещ и работещ като комедиант в Англия Дализо е един от най-добрите комици които съм имал честта да гледам на живо. Уникалната му гледна точка, може би се базира на това, че е запознат с начина на живот в Африка и нашите европейски проблеми му се струват повече от смешни. Всичко което ни заобикаля, пречупено през най-забавната възможна гледна точка, можете да гледате на 6ти октомври от 21:30 или 19:30 в Студио 5 НДК.