Наградените комедианти за 2016 г.

комедийни награди фестивал на комедията комеди шоу

Снощи се състоя официалното закриване на Третия Фестивал на Комедията. Втората част на събитито беше церемонията по награждаване на комедианти в девет категории.

 комедийни награди фестивал на комедията

Първата награда – Open Mic-ер на годината спечели Николаос Цитиридис. Николаос победи в първото си Open Mic състезание на сцената накомеди Клуб София през април тази година. Последваха още две честни победи, които доведоха до развитието на младия комедиант и присъединяването му към екипа на Comedy.bg.

 комедийни награди фестивал на комедията

Наградата за Самоирония на годината беше връчена на Калин Кръстев. Калин е познато лице на стендъп сцената. Силата му се крие в черния хумор и нърд шегите. Обича да залага на самоиронията и да пречупва нелепите случки от живота си през хумора.

 комедийни награди фестивал на комедията

Третата награда беше в категория Дебют на годината и спечелилият беше Александър Деянски. Сашо също е едно от новите попйлнения в комеди тийма. Стартира от Open Mic и няколко месеца по-късно вече има редовни участия на българската стендъп сцена. Неговият дебют в стендъпа определено заслужи първото място.

Николай Банков взе наградата Шега на годината за шегата си „ДДС Любов“. Ники е един от комедиантите, които са част от разрастването на стендъпа у нас още от самото начало, а шегата, спечелила му наградата, можем само да се надяваме да е истинска история.

Освен комедианти имаше и наградени коктейли. Всеки от резидентите в Комеди Клуб София има специален едноименен коктейл. Наградата Коктейл на годината взе Иван Кирков за коктейла… „Иван Кирков“. Много изискан и фин коктейл, който върви чувесно с комеди шоу и смях.

 комедийни награди фестивал на комедията

С титлата Всестранен комедиант на годината беше награден Никола Тодороски. Никола е резидент на Комеди Клуб София и има участия всеки месец. Освен че е едно от основните лица на стендъп комедията у нас, Тодороски представи тази година премиерата на комедийния моноспектакъл „Писма от Земята“ по Марк Твен, в който той е режисьор, сценарист и актьор.

Наградата Соло шоу на годината прие резидента Васил Ножаров за шоуто си „За жИните с любов“. Ножаров е знакова личност за българската стендъп комедия. „За жИните с любов“ се радва на огромен интерес през цялата година. Резидентът обеща, че скоро ще подготви ново соло шоу, което няма да е адресирано към жените, но със сигурност ще направи всичко възможно, за да обърне внимание на друга група хора. Надяваме се да видим скоро новото му чисто ново шоу в Комеди Клуб София.

 комедийни награди фестивал на комедията

Иван Кирков взе наградата за Комедиен продуцент на 2016. Кирков освен професионален комедиант е също и човекът зад организацията на всички значими стендъп събития у нас. В това число отварянето на Комеди Клуб Пловдив, Комеди Клуб София, Първи, Втори и Трети Фестивал на Комедията София, Джими Кар и Дилън Моран в България, както и десетки други известни чуждестранни артисти на сцената на Комеди Клуб София. Продуцентът успешно разраства стендъпа у нас и няма намерение да поставя граници пред бъдещето на комедията в България.

 комедийни награди фестивал на комедията

За последната и най-чакана награда – Комедиант на годината 2016 бяха номинирани Николай Банков, Никола Тодороски, Васил Ножаров и Иван Кирков. По време на целия фестивал публиката имаше възможност да гласува за любимия си комедиант в черната урна на комедията. Наградата получи Васил Ножаров.

До следващите Комедийни награди има цяла година, но редовната програма продължава. Фестивалът почти приключи, защото ни очаква само едно последно шоу от него и това е women Power на хърватките Марина Орсаг и Мартина Ипша на 25ти октомври. След това на 31ви ще отбележим Хелоуин с Черен хумор. Ноември месец няма да е по-малко забавен. Предстоят ни 15 страхотни и смешни шоута в дома на стендъпа – Комеди Клуб София.