Николаос Цитиридис печели наградата Комедиант на Годината на Комеди БГ

Николаос Цитиридис
Николаос Цитиридис и Петя Кюпова с наградата Комедиант на Годината 2019

Точно ден след големия финал на Фестивал на Комедията София 2019 в Зала 1 НДК, топ комедиантите на България се събраха в още едно невероятно шоу, на което бе връчена годдишната награда Комедиант на Годината на Комеди БГ.

Николаос Цитиридис с наградата на Комеди БГ
Николаос Цитиридис с наградата Комедиант на Годината 2019.

Голямата награда тази година си поделиха двамата резиденти на Комеди Клуб София – Николаос Цитиридис и Петя Кюпова.

„И двамата имат над 200 професионални шоута за изминалата година и подобриха всичките си рекорди“ каза основателят на Комеди БГ и Комеди Клуб София, Иван Кирков, преди да им връчи наградата.

Петя Кюпова с наградата комедиант на годината 2019

Двамата носители на наградата, Цитиридис и Кюпова стартират кариерата си почти едновременно в началото на 2016та година, като се записват на Open Mic шоуто за аматьори в Комеди Клуб София. Още на първата си поява биват забелязани от собственика Иван Кирков и той ги включва в ускорената програма за таланти на Комеди Клуба.

Днес, Николаос Цитиридис и Петя Кюпова имат вече 7 шоута в Зала 1 НДК и над 500 професионални изяви на сцените на Комеди Клуб София в биографията си.

За Цитиридис всичко започва на шега. Той чува, от свой приятел, че Комеди Клуб София дава награда от 100 лева на Open Mic вечерите си и се записва, за да ги спечели. Тръпката обаче се оказва доста силна и се връща отново и отново, докато не става част от Комеди Клуб София.

Петя Кюпова, от своя страна, завършва актьорско майсторство, но така и не успява да намери работа по специалността, докато един ден не вижда Иван Кирков в интервю по телевизията. Там той казва, че търси нови комедианти и Петя бързо се добира до телефонния му номер и се свързва лично с него. Не я спират дори и 140 км. от родния ѝ Пловдив до София, защото е твърдо решена да пробие в Комеди Клуба. Първите месеци пътува през седмица за 4-5 дни до София, а обнадежден от ентусиазма и таланта на Кюпова, Кирков решава да отвори първата сцена за стендъп комедия и в града на тепетата. Така се ражда идеята и за Комеди Клуб Пловдив. Днес Петя има над 600 професионални шоута с Комеди Клуб София в цялата страна, 7 от които в Зала 1 НДК.

Комедианти на годината Николаос Цитиридис и Петя Кюпова
Иван Кирков връчва наградата на Николаос Цитиридис и Петя Кюпова.

Повече за историята на Николаос Цитиридис, Петя Кюпова и Комеди Клуб София можете да намерите на страниците на сайта ни.