Нов филм за стендъп комедията излиза това лято

Филмът „Dying Laughing“ е проект на режисьорите Лойд Стентън и Пол Тугуд. Продукцията е много лична и искрена. Състои се от интервюта със световноизвестни стендъп комедианти, които разкриват отношението си към професията, емоциите, които изпитват на сцената и по време на целия творчески процес, както и значението на комедията за тях.

trailer-amy-schumer-keenen-ivoryВъв филма участват емблематичните за стендъп комедията Крис Рок, Кевин Харт, Ейми Шумър, Джейми Фокс, Сара Силвърман и други. Всеки разглежда комедията през личния си опит и говори за удвелтворението от призванието си, както и за разочарованията, които стендъп комедианта среща, за мотивацията си да бъде комик и за това защо любовта към комедията е нещо истинско, интимно и специално. DYING-LAUGHING-01

„Dying Laughing“ показва значимостта на комедиантите и как въпреки това, че зрителят ги вижда просто като „забавни хора“ и не ги поставя в една графа с писатели, художници и музиканти, те са способни да му предложат най-директно и неподправено нова гледна точка и имат най-голям ефект върху мисленето на хората.

„Стендъп комикът е собственият си сценарист, режисьор и актьор. За разлика от всички други форми на изкуство, тук няма предпазна мрежа. За повечето хора да оголиш душата си пред голяма публика и да говориш на неудобни лични теми би било животопроменяща травма. За стендъп комиците това е част от рутината.“

Премиерата на документалния филм се състоя на 4ти юни на филмовият фестивал в Лос Анджелис, а скоро се надяваме да бъде достъпен и за широката публика в кината, Нетфликс и онлайн.

Българската стендъп комедия

Програма на стендъп комедията в София