Петя Кюпова – първата жена – резидент на Комеди Клуб София

Петя Кюпова - първата жена- професионален стендъп комедиант

Петя Кюпова е един от най-добрите стендъп комедианти в страната. Започва кариерата си на стендъп комедиант през 2016та, а днес е вече Резидент на Комеди Клуб София.

Родом от Града на Тепетата, Петя решава да се пробва като стендъп комедиант в началото на 2016та. На първото си участие брутално побеждава конкуренцията и печели първия си отворен микфорон в Комеди Клуб София.

stand up comedy Petya Kyupova Plovdiv Kapana
Петя Кюпова и Иван Кирков след шоу в Капана Фест Пловдив.


След още няколко победи на аматьорското шоу на Комеди Клуба, продуцентът Иван Кирков ѝ предлага да се превърне в професионален комедиант и да стане част от Комеди Клуб. 
Първите месеци са трудни, тъй като Петя трябва да пътува по няколко пъти всяка седмица за участията си в София. Талантът ѝ се оказва неуспорим и тя решава да се премести за постоянно в София. 

Петя Кюпова в Зала 1 НДК


Само 3 години по-късно Петя Кюпова се превръща и в първата жена – Резидент на Комеди Клуб София (най-високата титла за комедиант в Комеди Клуба). 
Днес Петя има 5 участия в Зала 1 НДК, многобройни фестивали, награди и над 600 професионални стендъп комеди шоута в цялата страна.

стендъп комеди в София
Стендъп Комеди с Комеди Клуба в Зала 1 НДК

Днес Петя е основен член на Подкаста на Момичетата на Комеди Клуба, както и в Комеди Клуб Подкаст.

Можете да я гледате от вторник до събота в Комеди Клуб София, или в канала ни в Youtube.

Програма на участията на Петя Кюпова – стендъп комедия в София.

Още от Петя Кюпова.