Петя Кюпова – първата жена стендъп комедиант в България

петя кюпова комеди клуб

Петя Кюпова е първата жена професионален стендъп комедиант в България. Родом от Пловдив, тя завладява столицата като се качва на сцената на Комеди Клуб София, печели Open Mic и любовта на публиката.

stand up comedy петя кюпова petia kiupova petya kyupova комеди клуб софия българска стендъп комедия
Петя Кюпова на сцената на Комеди Клуб София

След няколко успешни опън майка в София, Петя започва усилено да работи в посока стендъп комедия. След две години редовни участия в Комеди Клуб София, Комеди Клуб Пловдив, турнета из страната – Варна, Бургас, Добрич, Стара Загора, Търново и други, две участия с Комеди Клуб на голямата сцена в Зала 1 на НДК, Кюпова печели фенове и страстта й към стендъп комедията, заедно с таланта и усиления труд я издигат до нивото на професионален комедиант.

Освен женската гледна точка, Петя дава на феновете си възможността да изживеят с нея отново забавно-неловките й любовни истории, случките от пътя й на актьор и показва на публиката какво е да си амбициозна дама във всяко едно отношение днес.

stand up comedy tour турне на комеди клуб софия варна добрич бургас стара загора стендъп комедия българия
Петя Кюпова във Vintage 33, Варна

Петя е невороятно чаровното доказателство, че отдадената работа и талантът са комбинация, която всяка дама днес може да ползва за да постигне успех. Признанието на публиката и титлата професионален комедиант обаче не спират Кюпова да продължава да се развива и да подобрява качествата си като комедиант, напротив – мотивират я да постига повече.

Кюпова води и един от най-забавните YouTube развлекателни формати за жени (и не само) – Pussycast – женският подкаст, в който четири дами обсъждат сериозни и не толкова сериозни теми през женската си гледна точка.

Петя Кюпова Petia Kiupova PEtya Kyupova стендъп комедия България
Петя Кюпова в Зала 1 на НДК, 1ви април 2017г.

Ако искате да гледате Петя Кюпова наживо, разгледайте програмата на стендъп комедията в София или посетете Комеди Клуб Пловдив, където тя и останалите комедианти от Комеди Клуб имат шоу всяка неделя от 19 и от 21:30ч. На 15 октомври пък можете да я гледате на сцената на Зала 1 на НДК в Стендъп Революция – основното събитие към Петия Фестивал на Комедията София 2018. За повече от Петя Кюпова, следете The Comedy Club Channel и Pussycast by The Comedy Club.