Емил Конрад ще прави Стендъп Комеди в НДК ?!?

Влогърът Емил Конрад ще изнася стендъп комеди представление през октомври?

Стендъп комедийният жанр е известен с това, че по-голямата част от добрите артисти са започнали кариерата си първо като публика на такива шоута и след това са се пробвали на така наречените Open Mic вечери, където сцената е отворена за аматьори. Процесът на развитие на повечето успешни стендъп артисти е няколко години, които отсяват качествените комици от останалите.

Има и по-смели хора, които скачат направо в дълбоките води, които в случая са голямата сцена. Дали това е лесна задача за всеки обаче? Съвсем наскоро влогърът Емил Конрад обяви, че е подготвил стендъп комеди представление за тази есен. „Изкуството да бъдеш мързелив“ е новият проект на интернет звездата, който той слага в категорията „стендъп комедия“. Интересното за това събитие е, че ще се проведе в голяма зала пред голяма публика – нещо, което изисква много време и опит и което успешните стендъп артисти обмислят  в по-професионален етап в развитието си. Влогърът е известен с интересните си превъплъщния в Силвето и приятелки, със забавни клипчета в YouTube и Vbox7, както и с двете книги, които наскоро издаде – „Нещата, на които не ни учат в училище“ и „#Сподели“. Емил има голяма аудитория и видимо мнозинството от нея са ученици между 12 и 18 години, а и не можем да спорим, че тийновете го харесват. Но дали е готов за сценичното предизкателство на професионалния стендъп на голяма сцена?

В крайна сметка човек никога не знае, докато не пробва. Най-добрите стендъп комедианти на България също са извървяли пътя от аматьори до професионалисти. Иван Кирков, продуцентът на стендъп комедия в България и също организатор на първото посещение на велика стендъп британска звезда в България – Дилан Моран, както и на предстоящото събитие на фаворита на комедията Джими Кар в зала 1 на НДК, е започнал кариерата си като комедиант и продуцент през не толкова далечната 2012та. Освен събитията на британските комедийни идоли той организира и Фестивала на комедията в България, който събра изключителна публика в първите си две издания, а тази есен чакаме третото. Отделно от организаторската си дейност, комедиантът е част от най-успешната българска стендъп общост, като е събрал утвърдениете имена на стендъп жанра на сцената на The Comedy Club Sofia. Клубът е първият по рода си в България и за сега единственият действащ клуб за стендъп комедия с четири представления седмично.

Емил Конрад сам признава в последното си YouTube клипче, че не е съвсем сигурен какво ще се случва на сцената на представлението му и все още не е изяснил концепцията му, но пък изглежда ентусиазиран да опита таланта си в стендъп комедията. Не знаем дали успехът чака младия влогър на голямата сцена, но това зависи от него и усилията, които ще вложи в новия си проект, а ние можем само да му го пожелаем.