Българска Стендъп Комедия 2017

комедийни награди фестивал на комедията

стивън кей амос фестивал на комедията софия комеди клуб шоу комедийно комедия
Комеди Клуб София и Комеди БГ (Стендъп Комедия България) развиват комедията в България с всички сили и организират над 300 стендъп комеди шоута годишно. През 2016та/2017та година Комеди Клуб София напълни 3 пъти зала 1 НДК.
Не само българската, но и световната комедия е нещо над което се концентрираме. Звезди като Еди Изард, Джими Кар, Стивън К Амос и Дилан Моран вече посетиха България и феновете ни по наша Stand up Jimmy Carr Bulgariaпокана. Тепърва предстои идването на още много комедийни звезди от този ранк в България.
Попитахме Иван Кирков (основател на Комеди Клуб София, Пловдив и Комеди БГ) какви са плановете му за развитието на Българската Стендъп Комедия през следващите години:
– Стараем се и работим постоянно. Не само аз, но и целият ми екип сме посветили живота и всяка минута от времето си, за да изградим сцена за Българската стендъп комедия. За щастие можех да си комедийни награди фестивал на комедиятапозволя да работя на загуба първите 3-4 години и заедно с целия ми екип да пробием път за стендъп комедията в България. 2015та година отворихме и единственият Комеди Клуб в България – Комеди Клуб София и Комеди Клуб Пловдив (през 2016та). Тяхната цел е всички най-добри стендъп комедианти в страната да имат свой дом, а феновете да стават свидетели на най-готините стендъп шоута не само в България, но и в света. Сцената ни съществува само благодарение на феновете. Не получаваме никакви субсидии и никакви държавни помощи, но получаваме толкова много любов от феновете, че енергията ни вместо да намалява, постоянно се увеличава. Единствената ми мечта е денят да стане 48 часа, за да можем да работим още повече по всички проекти, които създаваме, а публиката да се смее и изненадва двойно повече всеки ден.
Пред Българската стендъп комедия седят много интересни пътища, разбира се има и хора, които искат България да няма Комеди Клуб и се опитват по всякакъв начин да омаловажат това което правим, но за щастие ние не разчитаме на никой освен на верните си фенове, които ни помагат постоянно и благодарение на които правим невъзможното вече повече от 5 години.
Комеди Клуб София и Комеди Клуб Пловдив има партньори във Варна и Бургас, така че вече тези четири града могат да ни гледат редовно и да посещават разнообразните ни шоута. Това беше изключително важно за мен, защото като човек родом от по-малък град искам не само София, но и всички градове в България да могат да изживеят магията на Българската стендъп комедия.