Стендъп комедия ЗАЛА 1 на НДК – Стендъп Революция!

За трети път комедиантите на Комеди Клуб се качват на сцената на Зала 1 на НДК и то не кога да е, а в рамките на Фестивал на Комедията София 2018. Това е основното събитие към Фестивала, което се очаква да напълни седалките в най-голямата зала в Двореца на културата – отново.

Основното събитие към Фестивал на Комедията София 2018 – Стендъп Революция, е показател за това колко успешна всъщност е стендъп комедията у нас. Постоянно слушаме за стендъп, знаем, че има места, където той се случва, но има ли реално истински фенове на този сценичен жанр и колко запалени са те? Има ли наистина хора, които вярват, че това изкуство е важно и нужно у нас? Големи комедийни събития като участията на българските професионални комедианти в Зала 1 на НДК, които разпродават за отрицателно време най-големите зали в България, доказват, че фенове има и че стендъпът у нас се развива успешно и има своето място в културния живот на българина.

След участията на Джими Кар и Еди Изард в Зала 1 на НДК през 2016 и 2017 година, екипът на Комеди Клуб реши, че е време и българската комедия на се качи на голямата сцена. На 1ви април 2017 година празникът на Комеди Клуб – Денят на шегата, беше отбелязан на голямата сцена пред 2400 души публика. Тази година традициата беше запазена и Денят на шегата отново беше отпразнуван в Зала 1 на НДК със стендъп шоу с най-добрите комедианти в България и подобри миналогодишният рекорд с публика от 2582 души. Публиката изглежда остава доволна и все така жадна за качествена комедия и естественото продължение е следващото шоу в Двореца на културата в рамките на Фестивал на Комедията София, който пък е най-голямото комедийно събитие у нас.

Иван Кирков, Васил Ножаров, Ники Банков, Петя Кюпова, Николаос Цитиридис, Александър Деянски и Христо Радоев са комедиантите, които за трети път ще разсмиват многобройната публика.

Стендъп Революция ще е основното събитие към Фестивал на Комедията София 2018, което ще се проведе на 15ти октомври 2018 от 20:00ч. Билети ще намерите в мрежата ни