Топ 10 Български Стендъп Комедианти

stand up comedy Bulgaria

В топ 10 на Българските стендъп комедианти са хората с над 100 шоута годишно и професионални изяви с големи шоута над 1000 души публика.
Това са предимно стендъп комедиантите на Комеди Клуб София.

стендъп комедия България Васил НожаровВасил Ножаров е един от първите стендъп комедианти в България. С над 400 стендъп комеди шоута Васил Ножаров държи рекорд за най-много стендъп комеди шоута, заедно със сценичния си партньор от над 5 години – Иван Кирков.

Николай Банков – хуморът му се характеризира с голяма самоирония. Един от най-редовните комедианти в Комеди Клуб София и един от най-известните в България.

stand up comedy Bulgaria FIlipФилип от Комеди Клуб София – през последната година, Филип се превърна в един от любимците на публиката на родната стендъп сцена. Шегите му са изключително остри, а смехът докато е на сцената не секва дори за секунда.

Христо Радоев Стендъп Комеди в БългарияХристо Радоев е един от най-забавните хора на българскате стендъп комедийна сцена. Хуморът му е уникален и неподражаем.

Stand up comedy Bulgaria Ivan KirkovИван Кирков е основател на Комеди Клуб София, Пловдив, Комеди Клуб Каналът в Youtube и продуцент на почти цялата българска стендъп комедия, както и шоутата в Зала 1 НДК на Джими Кар, Еди Изард и още много проекти. Кирков е участвал в над 500 стендъп комеди шоута, а името му често е сочено като най-въздействалия на българската комедия човек след 2000 година. Иван Кирков има 4 комеди спешъла, които са играни над 45 пъти. Рекорд след рекорд, Иван е продуцирал всички рекордни шоута в България.

stand up comedy bulgaria Petya KyupovaПетя Кюпова е първата и най-успешна жена стендъп комедиант в България. Ако някой смята, че жените нямат чувство за хумор, трябва да види Петя Кюпова. Още при старта си, тя побеждава всички мъже в Open Mic-а на Комеди Клуб София три поредни пъти. Петя е Open Micer на годината за 2016та и е сред най-добрите комедианти в България.