Топ 5 на най-добрите стендъп комедии в Netflix

С появата на Нетфликс (Netflix) в България феновете на стендъп комедията имат възможност да гледат десетки стендъп комедии в онлайн платформата.
Макар и изборът да не е особено голям, феновете на стендъп комедия със сигурност не биха били разочаровани.

Ето и топ 5 на най-добрите стендъп комедии в Нетфликс според Comedy.bg.

5. Hannibal Buress – Live from Chicago

poster-65170

„Live from Chicago“ на Ханибал Бюрес е едно от трите шоута на комедианта, които са достъпни в Нетфликс наред с „Animal Furnace“ от 2012та и чисто новото „Comedy Camisado“ от 2016та.

Ханибал Бюрес е основно познат от участието му в сериала „Broad City“ по Comedy Central.
Комедиантът добива огромна популярност с коментарите си относно делото по обвиненията в изнасилване на комика Бил Козби. Видео от шоу на Бюрес, в което той коментира случая Козби добива изключителна популярност в инернет и кара медиите и публиката да обърнат голямо внимание на проблема.

Стилът на Ханибал Бюрес е характерен със своята самоирония и въпреки, че не е наш личен любимец, той заслужено заема петото място в тази класация.

4. Aziz Ansari: Live at Madison Square Garden

3a66b378e7ba345ccde894d9142373aee3a027f4

Азиз Ансари: На живо в Медисън Скуеър Гардън е спешъл, който е изключителен сам по себе си, тъй като много малко стендъп комедианти са имали възможност да направят шоутата си на тази сцена. Шоуто е заснето през 2014та и пуснато в Нетфликс през Март 2015.

В каталога на Нетфликс има доста комедии с участието на Азиз Ансари, една от които е и неговия сериал „Master of None“. Сериалът се радва на голям успех и е един от най-гледаните в платформата.

Азиз Ансари умее да превърне и най-обикновените неща от живота в изключително смешни. Любимите му теми засягат детството му като дете на имигранти, културните различия между Индия и Запада, както и трудностите на съвременния човек – отношенията между мъжете и жените, интернет запознанствата и много други.

3. Jimmy Carr – Funny Business

m_109_jc_1sht_V1.indd

Джими Кар е вече добре познат на българските фенове след гостуването му в България през Април 2016 по покана на Comedy.bg.
Комедията „Funny Business“ стана достъпна в Netflix дни преди идването му в София, но за изненада на феновете, голяма част от шегите са различни от шоуто на живо.

Джими Кар и неговият черен хумор, пиперливи кратки шеги (eng. One liner) и типичен заразителен смях карат публиката да се изчервява от смях.
Хуморът на Джими определено не е за всеки, но истинските фенове на добрата британска комедия знаят, че Джими Кар е сред най-добрите и смехът с него е гарантиран.

2. Russell Peters – Notorious

2b69cde23fad1b6551eebaed260838581ada3449

Канадецът с индийски корени Ръсел Питърс е превърнал шегите за расовите и културни стереотипи в своя запазена марка.

Шоуто му „Notorious“ от 2013та е заснето в Сидни, Австралия. Изборът на тази локация не е случаен.
Питърс държи рекорда за най-голямото стендъп шоу правено някога в Австралия с 13 880 зрители през 2010та.
Комедията „Notorious“ е изпълнена с типичната за Ръсел Питърс комедия чрез наблюдения (eng. observational comedy),
шеги за културните стереотипи в различните страни,
забавни импровизации и много игра с публиката.

Комедията е абсолютно задължителна за всеки фен на Ръсел Питърс и гарантира 71 минути истинско забавление.

1. Gabriel Iglesias – The Fluffy Movie

fluffy_movie_xlg

Габриел Иглесиас – Флъфи е един от най-известните съвременни комедианти. Освен всичко, той е и любимец на българските фенове на стендъп комедия. Преди няколко години фалшивият слух, че Флъфи ще идва в България предизвика доста спекулации и надежда у феновете. И докато ние работим по това Габриел Иглесиас да дойде скоро в България, в Нетфликс излезе неговият стендъп филм „The Fluffy Movie: Unity Through Laughter“ („Обединение чрез смях“).

Въпреки, че започва като филм, „The Fluffy Movie“ е типичен стендъп спешъл. В интрото на филма виждаме първата среща между майката и бащата на Флъфи, неговото раждане и как малкия Флъфи решава, че иска да бъде стендъп комедиант. В интрото виждаме доста известни лица като комедиантите Томи Чонг, Рон Уайт и youtube звездата Рей Уилям Джонсън.

След това филмът продължава 25 години по-късно, когато вече порасналия Габриел Иглесиас излиза пред препълнена зала в Сан Хосе, Калифорния. Комедийния стил на Габриел Иглесиас няма нужда от представяне. Той е смесица от много самоирония, осмиване на стереотипите и смешни имитации поднесени по изключително забавен и понякога умилителен начин.

За програмата на стендъп комедията в България погледнете в нашата страница с програма, фейсбук или на линка тук.