Уил Смит удари шамар на комедианта Крис Рок

крис рок шамар

Безспорно най-запомнящият се момент от тазгодишните награди Оскар е шамарът, който Уил Смит удари на Крис Рок.

Комедиантът представяше наградата за документален филм, и в речта си преди да обяви номинираните, се пошегува със съпругата на Уил Смит – Джейда.

В кадър се вижда как тя извърта очи при шегата, а Уил Смит първоначално се смее. Само няколко минути по-късно обаче, той се качва на сцената и удря шамар на комедианта.

Не е ясно, дали това е част от сценария за вечерта, или наистина Смит се е обидил. В някои държави са заглушили част от репликите, които Смит отправя към Крис Рок. Но като цяло се разбира, че го предупреждава да не говори за жена му.

Крис Рок беше водещ на церемониято по връчването на наградите Оскар преди няколко години. Комедиантът не спести шеги за толерирането на филми с участието на бели актьори.

Стендъп комедиантите реагираха на случката веднага, а коментарът на Джим Джефрис в Инстаграм е доста точен за ситуацията. Джефрис призовава колегите си комедианти да бойкотират Оскарите и да не приемат да бъдат водещи или презентатори.

„Те дори не ни дават награда за най-добра комедия! Нека актьорите сами си водят шоуто след начина, по който се отнесоха с Крис. Ние само се опитваме да им помогнем.“ В предното си стори той нарича Уил Смит кучка.

Водещи на тазгодишната церемония бяха комедиантите Уанда Сайкс, Реджина Хол и Ейми Шумър.

Следи други интересни новини за стендъп комедията тук.