Фестивал на Комедията Варна 2018: Иван Кирков

Фестивал на Комедията София
Иван Кирков открива Първи Фестивал на Комедията София

Иван Кирков е резидент на Комеди Клуб и е един от най-успешните професионални стендъп комедианти у нас. Той организира за втора поредна година Фестивал на Комедията във Варна 2018.

Иван Кирков в Комеди Клуб София

Кирков е комедиант вече седма година към юли 2018, а от 6 години се занимава активно с развиването на стендъпа у нас. През 2012г. основава Comedy BG и организирането на стендъп събития, търсенето на таланти на родната сцена и гостуването на световноизвестни стендъп звезди започва. Първият Фестивал на Комедията София е през 2014, а през 2015г. врати отваря първият в страната Комеди Клуб – The Comedy Club Sofia. По-малко от година по-късно комедиантите от Комеди Клуба правят няколко турнета из страната, Пловдив се сдобива с The Comedy Club Plovdiv, а Варна става домакин на две стендъп шоута всеки месец. Оттогава интересът към стендъп комедията в морската ни столица нараства толкова, че дългите опашки пред касите на шоуто сами изискват от комедиантите на Комеди Клуб да направят фестивал не само в София, а и в любимата Варна.

Иван Кирков на Фестивал на Комедията Варна 2017

Кирков има стендъп спешъл, който е представял пред пълни зали из цялата страна вече 40 пъти. Шоуто се казва „Какво искат мъжете“. Феновете му знаят, че той е от Стара Загора и че „с пиене на бира и разказване на смешки можело“. Няма старозагорец, който се е постарал да изкорени диалекта си, но да обича да борави с родния език и да си играе с всичките му форми, докато разсмива публиката, повече от Кирков. Той се е върнал в България след шест години в чужбина и е тук, за да покаже, че България е супер яка, българските комедианти са супер смешни, у нас стендъпът може да бъде на световно ниво и по нищо не отстъпваме на чуждестранните комедианти.

Ако искате да гледате Иван Кирков във Варна, елате на 9ти август в 21:00ч. във Фестивален и конгресен център Варна, зала 1.

Билети можете да закупите тук.