Стендъп комедия В Зала 1 на НДК

фестивал на комедията софия зала 1 на ндк стендъп комедия стендъп революция main event

Зала 1 на НДК е първата мащабна сцена, на която стендъп комедията в България стъпи през 2017. В Деня на шегата – 1ви април, също и официален празник на Комеди Клуб, българските стендъп комедианти излязоха 2400 човека. Дотогава на тази сцена феновете на стендъпа в България бяха виждали само световни звезди като Джими Кар и Еди Изард, чиито шоута у нас бяха организирани от Комеди БГ. През 2018 Денят на шегата отново беше отбелязан в Зала 1 на НДК и това официално даде началото на една традиция, както и подобри миналогодишният рекорд с 2582 души в залата.

Публиката изглежда остава доволна и все така жадна за качествена комедия и естественото продължение е следващото шоу в Двореца на културата в рамките на Фестивал на Комедията София, който пък е най-голямото комедийно събитие у нас.

1ви Април Комеди Клуб София в Зала 1 НДК
Комедиантите на Комеди Клуб София на сцената на Зала 1 НДК

Тази есен, на 15ти октомври, най-голямата зала в Двореца на Културата ще събере фенове на комедията за събитието „Стендъп революция с Комеди Клуб“, което е основното събитие към Фестивал на Комедията София 2018.

Стендъп Революция е показател за това колко успешна всъщност е стендъп комедията у нас. Постоянно слушаме за стендъп и знаем, че има места, където той се случва, но има ли наистина толкова много фенове и колко запалени са те? Има ли хора, които вярват, че това изкуство е важно и нужно у нас? Големи комедийни събития като участията на българските професионални комедианти в Зала 1 на НДК, които разпродават за отрицателно време най-големите зали в България, доказват, че фенове има и че стендъпът у нас се развива успешно и има своето място в културния живот на българина.

стендъп комедия в зала 1 на ндк комеди клуб софия
1ви Април, Зала 1 на НДК

Иван Кирков, Васил Ножаров, Ники Банков, Петя Кюпова, Николаос Цитиридис, Александър Деянски и Христо Радоев и Филип са комедиантите, които за трети път ще разсмиват многобройната публика.

15ти октомври 2018, 20:00ч. Билети в мрежата ни.