2019-та за Комеди БГ

2019 за комеди бг рожден ден стендъп комеди

2019 година беше една много добра година за Комеди БГ и Комеди Клуб София и като цяло за българската стендъп комедия. В страната ни дойдоха двама световно известни стендъп комедианти, останали очаровани от страната и клуба ни, Комеди БГ навърши 7 години и още много други…

Ето ги и събитията на Комеди БГ през 2019 г. подредени по хронология:


Рекордно шоу на Комеди Клуба в Зала 1 НДК:

През 2019 за трети пореден път Комеди БГ и Комеди Клуб София организират стендъп комедия в Зала 1 на НДК в Деня на Шегата – 1-ви Април. Това е третото шоу по случай 1-ви Април в Зала 1 на НДК и 5-тото шоу на българските комедианти от Комеди Клуб на голямата сцена


Подкасти с Madmatic:

Мадматик гостува на 22 април на Комеди Клуб Подкаст по повод новия си албум. Освен соловата си кариера, Madmatic е известен като един от тримата членове на Голям Юс.


6 от Основните комедианти на Клуба се превърнаха в Резиденти:

На 16 май – точно десет дни преди 7 Рожден Ден на Комеди БГ -(компанията основател на Комеди Клуб София и Фестивал на Комедията), 6 от основните комедианти на Комеди Клуб София получиха титлата Резидент на Комеди Клуба.


7 години COMEDY.BG:

На 31 май – 7 години от създаването на COMEDY.BG – първата продуцентска компания за stand-up в България, дала начало на Комеди Клуб София и продуцираща някои от най-добрите и талантливи комедианти в страната.


Louis C.K., сочен като един от най-великите стендъп комедианти на нашето време, дойде в София:

луи си кей България комеди клуб

Луи Си Кей е един от най-великите стендъп комедианти на нашето време. Той е шесткратен носител на Еми за работата си по шоуто на Крис Рок и по своя сериал Louie, както и безброй награди за своите стендъп комеди шоута.
А на 23 юли беше поканен от Комеди Клуба в София и в Зала 1 на НДК направи две уникални шоута, чиито билети бяха разпродадени за минути.
Луи Си Кей даже си избра двама от комедиантите на Клуба, които да загреят публиката, преди излизането му.


Легендата Джон Клийз на живо в НДК по покана на Комеди Клуб София:

John Cleese Bulgaria stand up

На 4-ти септември Джон Клийз гостува с шоуто, посветено на живота му, за първи път в България по покана на Комеди Клуб София. Той гостува с неговото последно шоу – „Последен Шанс да ме Видите Преди да Умра“ (от англ. Last Time To See Me Before I Die).


Фестивал на комедията 2019:


Нова сцена на Комеди Клуба в София:

Четири години след откриването на Комеди Клуб София на Леге № 8, на 19 октомври, Комеди Клубът и Иван Кирков създадоха втората сцена за стендъп комедия на жълтите паветаКомеди Клуб София Московска. Клубът се намира на улица Московска № 3, а входът му е откъм ул. Малко Търново – най-късата пешеходна улица в София.


Подкасти с Боро Първи:

При излизането на най-новият албум на Боро – Superboro, на 17 декември, той гостува на Иван Кирков, за да разкаже за него, за себе си и за живота като цяло. 🙂 Ето и 4-те части от гостуването му:


4 години Комеди Клуб София:

Всички комедианти Stand up Comedy НДК

Декември месец е месецът, през който се чества рожденният ден на Комеди Клуб София. През декември преди 4 години бе създаден първият и все още единствен стендъп комеди клуб в България, от който се раждат истински талантливите комедианти на страната. А на 18 декември се състоя последното, 3-то шоу на Комеди Клуба, в Зала 1 на НДК. За първи път се състоят 2 шоута в Зала 1 на НДК в 2 поредни месеца.

Очакваме 2020-та да бъде още по-добра година за комедиантите, за нас и за стендъп комедията в страната.

Ще направя всичко по силите си, за да създам условия на комедиантите да измислят най-оригиналните шеги писани някога от българин, за да чуем най-силния смях на който си способен.

-Иван Кирков

Смешна вечер…
…без майтап! 🙂