5те най-гледани комедии за 2018

5. New Girl (2011-2018)

Отначало сериалът беше посрещнат с недоверие, вероятно зрителите не приемаха идеята Зоуи Дешанел да е в главната роля на ситком. Пет сезона по-късно обаче New Girl е един от най-успешните проекти на Fox. Това е сериал за приятелството и израстването като човек. Зоуи Дешанел определено се справи перфектно с ролата си на „новото момиче“ и спечели привързаността на зрителите.

4. Parks and Recreation (2009-2015)

Това е единствен по рода си ситком. Интересното за сюжета е, че той е почти лишен от конфликти, което на пръв поглед изглежда невъзможно за интригуващ и впечатляващ сериал, но точно това обръща представата на зрителите за комедия и тотално изненадва очакванията им.  Parks and Rec е сериал за способни и амбициозни хора, които имат уважение един към друг и се разбират. Истинската сила на сериала са героите, около които историята се върти. Това определено е един от най-добрите сериали в Netlix в момента.

3. Comedians in Cars Getting Coffee (2012-)

Comedians in Cars Getting Coffee e онлайн сериал на Джери Зайнфелд и Netlix. Епизодите включват Зайнфелд, който представя винтидж кола за своя гост комедиант, след което заедно отиват с колата да си вземат кафе. Определено един от най-успешните и оригинални комедийни проекти, които в момента се продуцират.

2.  The Office (2001-2002)

Този сериал наистина поставя жанра „mocumentary“ (фалшив документален комедиен сериал) в нова светлина. Въпреки че се състезава с Modern Family за първото място в класацията на този тип сериали, The Office със сигурност е един от най-обичаните сериали днес. Той изпъкна като изключително оригинален ситком. Всяка мимика на гериоте, всеки техен жест, всяка реплика изграждат характерната за сериала атмосфера. Невероятно е как американската адаптация на английския сериал със същото име пожъна такъв огромен успех.

1. Friends (1994-2004)

Всеки е гледал Приятели, о ако все още не сте изгледали всички сезони последователно – сега и моментът. Това е най-гледаният ситком на всички времена, който дава началото на сериалите с подобна тематика. Всички последващи продукции, в които съжетът се развива около приятелска компания, полдват шаблона на Приятели или поне черпят идеи за образа на героите си от тези на Приятели. Той е от тези сериали, с които няма как да сбъркаш, колкото и пъти да си го гледал – героите и историите им остават вечни.