Честит рожден ден, Jimmy Carr! Само месец до шоуто му в НДК

jimmy carr шоу софия

Остава само месец до второто шоу на Джими Кар в България.

На 19 октомври тази година българската сцена ще бъде отново разтърсена от британската стендъп звезда. Шоуто ще се състои в Зала 1 на НДК от 20:00.

Днес той има рожден ден, по този повод ти разказваме малко повече за него.


Jimmy Car – стендъп кариера

Пълното име на световната звезда е Джеймс Антъни Патрик Кар. Роден е през 1972 г. в Лондон, Англия, където прекарва по-голямата част от детството си. 

Освен комедиант, Джеймс е още писател, актьор и водещ. Кариерата му като комедиант стартира през 1997г., когато е на 25г., като активно взима участия и в телевизията. Работи като водещ на предавания от британската телевизионна програма Channel 4.

Джими е човек с всестранни интереси.

Заедно с всички изброени по-горе неща, от които: създаването на писмени произведения, комедията, актьорството и ролята на водещ по телевизията, британско-ирландската звезда се е занимавала с радио до 2006г., като негов партньор в неделните сутрешни шоута е бил комикът Иън Морис.

Джими Кар се изявява и в подкасти, като става по-активен по време на пандемията от Covid-19.

Всестранната звезда отдава и голяма почит към писатели като Кристофър Хитчънс и Ричард Докинс, тъй като именно на тях дължи промяната във възгледите си, спомогнала за личностното му израстване.

Още нещо интересно е, че в началото на двайсетте си години, Джими се е занимавал с маркетинг, от който не се чувствал добре психически.
По-късно той споделя, че именно решението му да продължи да се занимава с комедия е това, което го кара да се справи с депресията.

В личен план, звездата има 21-годишна връзка с главната редакторка на телевизионната мрежа Channel 5 – Каролайн Копинг. Наскоро, през 2019 г., Джими Кар става и баща за първи път на момченце.

Джими Кар е звезда в Комедията, като множество пъти получава най-различни награди през годините – четири награди за “Най-добър стендъп” през 2002, 2004, 2006 и 2008, награда за “Най-смешен човек” през 2005г., и др.


Jimmy Carr в България

Джими Кар идва за първи път на българската сцена през 2016г., благодарение на създателя на The Comedy Club – Иван Кирков.

Тази година, българската публика отново има възможността да се забавлява с шегите на звездата, като акцент ще бъде известното му шоу “Terribly Funny”. 

Джими Кар и Иван Кирков по време на първото гостуване на Джими през 2016 г.

Не пропускай и Фестивал на комедията – Комеди Клуба в Зала 1 НДК на 20 октомври! Празнуваме 10 години смехове с 10 комедианти на една сцена.

Все още има билети за шоуто на Jimmy Carr – побързай!

jimmy carr българия