Open Mic и стендъп комедията в България – Филип от Комеди Клуб

стендъп комедия с Филип

Open Mic е шоуто, което събира аматьори на едно място и им дава възможността да открият комедианта в себе си. Вечерта на отворения микрофон е вратата към професиата стендъп комедиант, през която всеки такъв е минал.

Това е интервю с комедианта Филип, който разказва за първите си преживявания на сцената като аматьор и как това се е отразило на развитието му. Филип е комедиант на годината за 2018.

Филип в Зала 1 на НДК

Кога беше първият ти Open Mic?

Края на май 2016.

Защо се записа за Open Mic?

Видях реклама във фейсбук и си викам – защо пък не. Това започва малко като реклама на билетчета за търкане, ама така си беше. Пишеше награда 100лв, аз бях стендъп фен от доста време… рожденият ден на приятелката ми по това време наближаваше. Казах ѝ, че ще я заведа на стендъп да си изкараме забавно и целта беше да я изненадам като изляза на сцената и аз. Бях сигурен, че дори и да се проваля ще стане забавно и не бях вложил кой знае какви надежди за успех.

Какво беше различно от очакванията ти за първото ти излизане на сцена, когато беше аматьор?

Не се провалих. Това ми беше достатъчно, за да пробвам пак.

Притеснението и адреналинът попречиха ли на първите ти представяния като начинаещ комедиант?

Първите пъти треперих яко на сцената. Пробвах един път да изглеждам cool и реших като големите комедианти да отпия бира на сцената…с треперащата ръка беше доста жалка гледка. Хората се смяха и на това.

 

Изчезна ли прилива на адреналин преди шоу сега, когато излизаш редовно на сцена?

Аз и до ден днешен си се притеснявам преди всяко излизане и мога да кажа, че това донякъде може би ми помага. Не се дистанцирам от историята си, което може би я прави да звучи още по-автентично.

Провалял ли си се на Open Mic и как ти се отрази това?

Ами, никога не съм го печелил, което за мен си е провал, но пък и трите пъти хората се смяха и се изкефиха много.

Като професионален комедиант, какво би посъветвал тези, които се чудят дали да се пробват на Open Mic?

Просто се пробвайте. Напишете някакви неща, които ви се струват забавни и са си ваши, което е най-важното, и просто опитайте.

Гледайте Васил Ножаров и останалите български професионални комедианти в Комеди Клуб София, Комеди Клуб Студентски град и Комеди Клуб Пловдив. Ако искате да се пробвате като комедиант, запишете се за Open Mic, като пишете на страницата на The Comedy Club Sofia или Комеди Клуб Студентски град във фейсбук или отидете на място в клуба.

опън майк стендъп комеди

Програма на българската стендъп комедия в София