Open Mic и стендъп комедията – историята на Васил Ножаров

stand up comedy Bulgaria Vasil Nojarov Фестивал

Open Mic е шоуто, което събира аматьори на едно място и им дава възможността да открият комедианта в себе си. Вечерта на отворения микрофон е вратата към професията стендъп комедиант, през която всеки такъв е минал.

Това е интервю с професионалния стендъп комедиант Васил Ножаров, който разказва за началото на кариерата си на сцената.

стендъ комеди васил ножаров комеди клуб пролвид
Васил Ножаров в Комеди Клуб Пловдив

Кога беше първият ти Open Mic?

На 08.01.2013 – никога няма да го забравя. Това е денят, или по-скоро вечерта, в която разбрах с какво искам да се занимавам.

Защо се записа за Open Mic?

Имах нужда от промяна точно в този момент. Нямах представа дали ще се получи или не – просто скочих.
А след участието, лежах в леглото и си мислех – Това е! Ще разочаровам баща си, и няма да съм боклукчия или каналджия. Ще забавлявам хората.

Какво беше различно от очакванията ти за първото ти излизане на сцена, когато беше аматьор?

Някъде по трасето се научих да нямам, или да се опитвам да нямам очаквания, особено пък високи. Хората в днешно време имат супер високи очаквания, които водят и до големи разочарования, депресии, самоубийства и други first world problems…
Питайте дядовците и бабите ви, дали някога са били депресирани. Как ви се струва една Световна война, и то втора, на фона на това, че в офиса водата е трапезна а не минерална.
За това – Low expectations – good results. 😉

Така беше и с първото ми участие – очаквах да се издъня грандиозно. То пък взе, че се получи поносимо. Поне до толкова, че да пробвам пак.

Притеснението и адреналина попречиха ли на първите ти представяния като начинаещ комедиант?

Притеснявах се много, защото в началото идваха много мои приятели и познати. А пред непознати ми е по-лесно да се дъня.

Изчезна ли прилива на адреналин преди шоу сега, когато излизаш редовно на сцена?

Намаля значително. Но въпреки това се вълнувам всеки път, преди шоу. Особено на големите събития в Зала 1, все още излизам на сцената с пулс 150+
Но това никога не ми е пречило. Напротив. Обичам си го, и се надявам да не изчезне с времето и опита.

Провалял ли си се на Open Mic и как ти се отрази това?

Всеки, който пише авторски материал, и го представя пред публика, има слаби моменти. Няма как всеки бит да бъде шедьовър.
Когато не ти се получи, е като да не ти стане. С тази разлика, че не се смее.

Като професионален комедиант, какво би посъветвал тези, които се чудят дали да се пробват на Open Mic?

Да дойдат и да се пробват в Комеди Клуба! Вероятно повечето са над 18 години, което почти сигурно значи, че вече са правили секс, и са преминали през най-голямата излагация в живота си. А ако не са, я изживяват в момента. Кое е най-страшното, което може да се случи? Публиката да не се смее?  Докато си седят вкъщи и се чудят дали да се пробват, със сигурност никой няма да се им се смее.

Гледайте Васил Ножаров и останалите български професионални комедианти в Комеди Клуб София, Комеди Клуб Студентски град и Комеди Клуб Пловдив. Ако искате да се пробвате като комедиант, запишете се за Open Mic, като пишете на страницата на The Comedy Club Sofia или Комеди Клуб Студентски град във фейсбук или отидете на място в клуба.

опън майк стендъп комеди

Програма на българската стендъп комедия в София