Spotify вече ще поддържа и видео подкасти

spotify джо роугън
Източник: pixabay.com

След като наскоро се добави опцията за кратки повтарящи се видеа, известната платформа за музика и подкасти Spotify вече ще поддържа и видео подкасти.

Ако не сте запознати, подкастът по принцип представлява предаване, подобно на толк шоу, с един или повече участници, в студио, подобно на радио.

Засега обаче само определени подкасти ще имат възможността да публикуват видео в Spotify, докато повечето подкасти няма да могат да качват свои видеокадри. Компанията за първи път започна да тества видеокадри с два YouTube канала: Зейн и Хийт, домакини на Zane and Heath: Unfiltered.

Те доказват Spotify като място не само за тегляне и streaming на аудио съдържание, но и за гледането му, което е типично за платформи като YouTube.

Ясно е, също така, че подкастът на Джо Роугън – JRE, ще се премести ексклузивно в Spotify след 1 септември 2020 г. Това партньорство е естествено допълнение към платформата с ненадминато аудио съдържание.

Joe Rogan Experience Podcast стартира на 24.12.2009 от Джо и Брайън, който го продуцират до днес. Той се превръща в един от най-популярните подкасти, редовно получавайки милиони гледания. Известен е и с широкия спектър от гости и истории, които чуваме в него.
Най-известния подкаст все още е първият път, в който кани Elon Musk на гости. Към момента видеото има над 36 милиона показвания!

А до септември, може да следите Комеди Клуб Подкастите, налични и в YouTube, и в Spotify. Иван Кирков и Comedy.BG стартират продуцирането на български подкасти още през 2016-а година. Към момента Комеди.БГ разполага с 5 канала за подкаст, сред които:

  1. Новините – шоу за актуалното от седмицата с основни лица – Иван Кирков, Александър Деянски и Ники Банков. Те дискутират темите от изминалата седмица;
  2. Комеди Клуб Подкаст – Комедиантите си говорят за ежедневието си и се забавляват в това шоу;
  3. Лесни Пари – шоу за инвестиции, печелене на пари, харчене на пари и изграждане на успешна и неуспешна кариера;
  4. 101 Сериозно – мястото за дълги интервюта с хора от шоу бизнеса;
  5. Таен подкаст и много други.

За да разберете и за останалата част от живота на Джо: Стендъп комедията, вижте статията посветена на това.