Stand up Comedy НДК

Големите стендъп комеди шоута в страната

Гледайте звездите на стендъп комедиията в България с гостуванията на Комеди Клуб София в Зала 1 НДК.

stand up comedy NDK Zala 1
Комеди Клуб София със stand up comedy шоу в НДК Зала 1


За пълната програма на stand up comedy в Зала 1 НДК, можете да разгледате фейсбук страницата за stand up comedy в България или да ни пишете на лични съобщения.

Следващите шоута в Зала 1 НДК от Комеди Клуб София ще бъдат: Първи Април 2019 – Рекордното шоу на Комеди Клуба – 8 от комедиантите на Комеди Клуба се изправят на сцената на Зала 1 НДК за трета поредна година, за да подобрят отново рекорда си за най-голямо стендъп комеди шоу, правено някога в страната.

stand up comedy Sofia NDK Zala 1
Комеди Клуб София в препълнената Зала 1 НДК, 1 април, 2017

През 2015та година, комедиантът и основател на Фестивал на Комедията, Иван Кирков, създава Комеди Клуб София. Там всички топ комедианти в България за първи път имат място, което могат да нарекат свой дом.

Предложенията за партньорство на Кирков към всички големи играчи в бизнеса са отхвърлени. „Ти си луд да вкарваш пари в това обречено на провал начинание. В България няма как да съществува Комеди Клуб.“ са думите на дотогавашния бизнес партньор на Кирков.

standup comedy зала 1 ндк комеди клуб софия
Препълнената Зала 1 НДК на 1ви април 2018. Stand up Comedy с Комеди Клуб София.

Само хората от моя тим, на чело с Васил Ножаров и Любомира Николова повярваха в мен и Комеди Клуба.

Единствно моят тим на чело с Васил Ножаров и Любомира Николова повярваха в мен и идеята ми да създам истински клуб за стендъп комедия в България. Това се оказа достатъчно и няколко месеца по-късно имахме първото шоу на сцената на Комеди Клуб София.

Иван Кирков
Stand up comedy Varna Bulgaria
Иван Кирков на сцената на Комеди Клуб София Stand up Comedy, октомври 2016

Първата година се оказва изключително тежка. Кирков е на път да фалира още 3 месеца след старта. „Очаквах загуби, но не такива загуби. Губихме от това, което ни се струваше пълно шоу, а повечето шоута бяха полу-празни.“

Година по-късно, към края на 2016та, Кирков успява да пълни сравнително редовно Комеди Клуба и от тогава започва походът към върха на Комеди Клуба и комедиантите.

Комеди Клуб София stand up comedy 2019

През 2016та към клуба се присъединяват и наричаното от Кирков, „златно поколение на българската стендъп комедия“. Това са имена като Александър Деянски, Николаос Цитиридис, Филип от Комеди Клуба, Петя Кюпова, Христо Радоев, а стартиралият през 2014та година Ники Банков се превръща в основа на Комеди Клуба и stand up comedy жанра в страната.

Комеди Клубът има и над 50 епизода със stand up comedy в Youtube.

Николаос Цитиридис на най-голямото стендъп комеди шоу в Зала 1 на НДК
Петя Кюпова в Зала 1 на НДК
Иван Кирков на сцената на Зала 1 НДК – 1ви април 2018.

Комедиантите на Комеди Клуб София можете да гледате и в Комеди Клуба или в цялата страна. За пълната им програма за стендъп комедия, можете да намерите в страницата ни.


Филип със stand up в Зала 1 НДК

Ето и какво обещаха комедиантите след най-голямото stand up comedy шоу в НДК:

Основателят на Комеди Клуб София – Иван Кирков обещава…