Ted Lasso и Hacks отново триумфираха на наградите „Eми“

комедия награди

Знаеш, че е дошъл сезона на наградите, когато се проведе церемонията на „Eми“-тата.

И тази година това време дойде с първите седмици на септемри, а ето, че вече имаме и победителите.

За поредна година триумфът на HBO показва, че въпреки конкурентните стрийминги услуги, гигантът в производството нa телевизионни продукции все още знае как да създава хитове (Succession).

Трябва да признаем и постиженията на Apple TV, които все по-често се появяват в листата с номинираните филми и сериали.

Наградите Еми наградиха най-добрите телевизионни продукции за 2021 г.

Комедийният сериал, който триумфира беше Ted Lasso, сериалът на Apple, който грабна наградата за Outstanding Comedy Series – 2022. По-рано тази година Ted Lasso взе наградата и при Златните глобуси.

Сериалът разказва за Тед Ласо, треньор по американски футбол, който е нает като мениджър на английски футболен отбор, в опит на собственичката му да накаже бившия си съпруг. Ласо се опитва да спечели скептичната английска аудитория със своето по-простонародно, оптимистично поведение, докато се справя с неопитността си в спорта. В главната роля е Джейсън Судекис, по чиято идея е и продукцията.

Судекис грабна статуетката и за Outstanding Lead Actor In A Comedy Series – 2022.

В категорията за най-добра комедия бяха номирани и

  • Hacks,
  • Barry,
  • What we do in the shadows,
  • Marvelouis Ms. Maisel,
  • Curb Your Enthusiasm,
  • Only Murders in the Building
  • About Elementary.

В почти всички изброени имаме добре познати от стендъп сцената лица, но Hacks и Госпожица Мейзъл са сериали посветени изцяло на стендъп комедията.

В Hacks проследяване залязващата кариера на Дебора Ванс (в ролята Джийн Смарт), която се опитва са възроди славата си на стендъп звезда. Тя наема Айва, която пише комедийни сценарии да й помага.

Напълно заслужено Джийн Смарт грабна статуетката за Outstanding Lead Actress In A Comedy Series – 2022.

Джийн Смарт като Дебора Ванс в Hacks.

Marvelouis Ms. Maisel е любопитен защото проследява пътят на една жена стендъп комедиант през 60-те и сблъсъка с това предимно мъжко изкуство. Мис Мейзъл е събирателен образ на всички жени-пионери в стендъп средите. Виж и нашия текст за жените в стендъп комедията.

Награди за кино и стендъп комедия

Освен останалите кино награди с нетърпение очакваме и наградите за стендъп комедия на Комеди Клуба. Следи за повече подробности тук.