Честит рожден ден на Уитни Къмингс!

уитни къмингс стендъп комеди

“Комедиантите са обсебени от справедливостта и истината.” Уитни Къмингс

Който смята, че жените не променят световната стендъп комедия е в огромна грешка. Дамите винаги са били част от историята на стендъпа, а днес продължават да печелят смехове от сцените.

Уитни Къмингс е сред поколението комедиантки, която не се страхува да излезе и да каже какво мисли. Тя празнува рожден ден на 4 септември.

Уитни започва да се занимава със стендъп през 2004 г., когато се мести в Лос Анджелис. 

В началото на своята карирера има гост участия в различни телевизионни формати като Прецакването, The Tony Rock Project, Chelsea Lately и други. Ето няколко любипитни факта за нея:

  • Първото си самостоятелно шоу изпълнява през 2010 г. Едносачовият Money Shot е с премиера в Comedy Central. 
  • Вторият й спешъл I Love You излиза през 2014 г. отново в Comedy Central.
  • По това време Уитни продуцира ситкома 2 Broke Girls, който се превръща в хит и има цели 6 сезона. 
  • Извън стендъп комедията, Уитни е водещ и продуцент на подкаст, пише книги и участва в сериали с епизодични роли. Подкастът й The Good Time, има над 360 хиляди абоната в Youtube. Нейни гости са актьори, инфлуенсъри, музиканти и политици, а темите са разнообразни.
  • За 4-тият й спешъл Can I Touch This?, излъчен в Нетфликс през 2019 г., има специално изработен робот – копие на самата Уитни, който се включва в шоуто. 

Комедията на Уитни Къмингс е безкомпромисна и е насочена към жената и предизвикателствата, с които се среща в съвременния свят. Тя често използва своите недостатъци и критиките към външния й вид в шегите си.

Уитни със сигурност ще остане в историята на световната стендъп комедия като вдъхновение за много млади комедианти след нея.

Тук може да прочетеш за другите вдъхновяващи жени в стендъп комедията.