Годишни stand-up comedy награди на Комеди БГ

награди годишни standup comedy

Годишни stand-up comedy награди на Комеди БГ е събитие, което стартира през 2014та година и събира най-добрите и опитни комедианти на една сцена. Включени са всички комедианти с над 200 представления годишно, а наградите се връчват от журито на Комеди БГ, Комеди Клуб София и Фестивал на Комедията.

Николаос Цитиридис печели наградата през 2019та година, а само няколко месеца по-късно, става основно лице в БТВ с шоуто на Николаос Цитиридис.

Петя Кюпова е първата жена носителка на наградата комедиант на годината. Тя започва кариерата си през 2016та година на Open Mic шоу в Комеди Клуб София. Само три години по-късно и с над 1000 шоута опит за този период, тя се превръща в комедиант на годината на годишни stand-up comedy награди.

Николаос Цитиридис и Петя Кюпова с наградата Stand-up Комедиант на Годината

Връчването на Наградите за Stand-up comedy в България се случва по време на Фестивал на Комедията, който събира най-големите имена от България и света на една сцена. Наградите се раздават от журито на Комеди БГ, Комеди Клуб София и Фестивал на Комедията, хората, които дават живота си за стендъп комедията в България. Никой член на журито или негови роднини нямат право да получават награда на това събитие.

Комедиант на годината на годишните stand-up comedy награди

2019 година – Николаос Цитиридис и Петя Кюпова

2018 година – Николай Банков

2017 година – Филип от Комеди Клуб София

2016 година – Васил Ножаров

2015 година – Васил Ножаров

2014 година – Иван Кирков