Легендата на Световната Комедия, Джон Клийз, беше на живо в НДК по покана на Комеди Клуб София

JohnCleese-standup-comedy
Джон Клийз за първи път с шоуто си в България по покана на Комеди Клуб София.

На 4-ти септември Джон Клийз гостува с шоуто, посветено на живота му, за първи път в България по покана на Комеди Клуб София. Той гостува с неговото последно шоу – „Последен Шанс да ме Видите Преди да Умра“ (от англ. Last Time To See Me Before I Die).

Като по закон той разсмиваше със своята запазена марка — черният хумор. Основните му теми бяха насочени към живота, смъртта и коментарите му от първо лице за всички легендарни имена от световната комедия.
Не пропусна да спомене и за, наричаната от много, най-великата комедийна група – Монти Пайтън, в която той израства като комедиант, за всичките им перипетии и за следата оставена от тях в световната комедия.

John Cleese at an event for Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
Източник: Gregg DeGuire – WireImage.com, IMDB

Монти Пайтън ни оставят огромно комедийно наследство с филми като Животът на Браян, (Monty Python’s Life of Brian (1979), Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982), Monty Python and the Holy Grail (1975). Сериите им Monty Python’s Flying Circus, са сочени от повечето хора в света на комедията, като основоположници на съвременната комедия. Интересен факт и признание за гения им е, че на тях е кръстен програмният език Python, а думата спам навлиза в речта на хората, породена от едноименният им set „Spam“.

Звездата на Британския комедиен сериал Фолти Тауърс е едно от най-значимите и разпознаваеми лица на комедията на миналия век. И като такъв говори за 50-годишния си опит на сцената, по време на който бива награден с БАФТА, като получава и номинации за Златен глобус и Оскар.

Споменава някои от най-култовите моменти в кариерата си и дава личния си коментар върху исторически събития от света на комедията.

JohnCleese-standup-comedy
Джон Клийз за първи път с шоуто си в България по покана на Комеди Клуб София.

За повече информация относно стендъп комедията следете сайта standup.bg.