Петя Кюпова и жените в българската стендъп комедия

Стендъп Комедия и Жените Петя Кюпова

Петя Кюпова е един от най-добрите стендъп комедианти в България. Както всички велики комедианти, така и тя започва кариерата си от Open Mic в Комеди Клуб София. Това е най-трудният Open Mic в страната, но истински добрите комедианти като Петя не се притесняват от силната конкуренция, а тъкмо обратното – посрещат я с усмивка и остроумни шеги.

stand up comedy bulgaria Petya Kyupova
Петя Кюпова в Комеди Клуб Пловдив разбива в родния си град

Петя е родом от Пловдив. За Комеди Клуба разбира от приятели и в началото на 2016та решава да дойде и да се пробва на сцената. Вроденият ѝ талант моментално ѝ спечелват сърцата на публиката в Комеди Клуб София и продуцентът Иван Кирков я кани да дойде отново на шоу в клуба. Втората и третата ѝ поява са също овенчани с първи места на Open Mic и това ѝ спечелва място сред редовните комедианти в Комеди Клуб София.
През 2017а година, Петя печели наградата – Дебют на Годината на годишните комедийни награди на Комеди БГ. Най-голямото отличие за млад комедиант в България не я прави надута, а само я мотивира да ни изненадва с още по-добри шеги.

Петя Стендъп Комедия България
Петя Кюпова на Първи Фестивал на Комедията Варна – една от звездите на фестивала

За двете години работа тя успя да прибави над 170 шоута в кариерата си и да докаже, че жените не само не са по-слаби комедианти, но тъкмо обратното, в хумора няма значени от какъв пол или етнос си, а само колко си остроумен и забавен.
Петя Кюпова е първата дама професионален стендъп комедиант в България и със сигурност бъдещето ѝ на сцената на Комеди Клуб София ще бъде доста бляскаво. Нямаме търпение да чуем новите шеги с които ще ни разсмива Петя, един от най-добрите стендъп комедианти в България.
Стендъп Комедия и Жените Петя Кюпова