Подкастът на Джо Роугън – Joe Rogan Experience

джо роугън
Източник: Rebecca Lai of Glasgow, Sweden Crop: East718 at en.wikipedia
Джо Роугън е известен американски стендъп комедиант, телевизионен и подкаст водещ.

Подкастът „Joe Rogan Experience“ е по-дълъг подкаст, в който Джо Роугън кани свои приятели или гости, сред които актьори, музиканти, ММА бойци, автори, артисти и други.

Джоузеф Джеймс Роугън е роден на 11 август 1967 г. в Нюарк, САЩ и както сам се определя, той е стендъп комедиант, фанатик по смесените бойни изкуства, кошмарен авантюрист и водещ на подкаст.

Тук може да прочетете какво представлява Подкастът по принцип, както и да видите българските подкасти от Комеди Клуб София.

Joe Rogan Experience Podcast е стартиран на 24 декември 2009 г. от Роугън и Брайън Редбан, който също го продуцира до днес. Той се превръща в един от най-популярните подкасти, редовно получавайки милиони гледания и включващ широк спектър от гости и истории.

Първоначално подкастът е записван в дома на Роугън в Калифорния. От ноември 2011 г. някои епизоди бяха записани в комедийния клуб „Ледена къща“ в Калифорния. От ноември 2012 г. по-голямата част от епизодите са записани в частното студио на Роугън в Woodland Hills, Лос Анджелис.
1000-ият епизод е излъчен на 18 август 2017 г. и включва комедиантите Джоуи Диас и Том Сегура като гости.

Най-известният подкаст на Джо Роугън е с бизнесмена и директорът на Тесла – Илън Мъск.

За да разберете и за останалата част от живота на Джо: Стендъп комедията, вижте статията посветена на това.