Топ 5 ситком сериали за 2016

Комедийните сериали напоследък сякаш заливат ефира и интернет пространството и става все по-трудно да изберем какво да гледаме в събота вечер с приятели (или сами под олеалото с чаша какао.) Това са топ 5 ситком сериали, които се излъчват през 2016 според Comedy.bg.

5. Модерно семейство (Modern Family)

От 2009 насам „Модерно семейство“ е най-успешният американски mockumentary сериал. Този тип филми представят неистински събития от живота на измислени герои под формата на документално кино тип пародия. Притчет е голямо семейство, което не се вписва в традиционните и познати стереотипи. Дядото, който е женен за млада колумбийка, синът му гей, неговият мъж и малката им дъщеричка, дъщеря му и нейното меко казано откачено семейство са неочаквано забавна комбинация. Всеки персонаж има уникален характер. Разбира се, не отсъстват и редовните семейни конфликти и страсти. Комедията е представена по изключително лек и забавен начин и е идеалният избор за тези, които обичат семейните сериали.

4. Оранжевото е новото черно (Orange is The New Black)

Комедийната драма „Оранжевото е новото черно“ е продукт на създателката на сериала Трева“ (Weeds) – Дженджи Коан (Jenji Kohan) и е сериал по реалната история от мемоара на Пайпър Кърман „Оранжевото е новото черно: моята година в женски затвор„. Историята разказва за млада и на вид почтена дама, която е на път да се омъжи и да има хубав и подреден живот, когато получава призовка за дело, в което е обвинена в съучастничество в пране на пари от наркотици. Оказва се, че милата Пайпър Чапмън има интересно и неочаквано минало, което включва гадже лесбийка наркобос, тъмни сделки, пътувания, силна любов и не особено сполучлив край. Чапмън е осъдена на 18 месеца в женския затвор в Личфийлд. Тя определено не е свикнала с този начин на живот. Интересното в сериала е развитието на главната героиня, която от невинно мрънкащо момиче се превръща в непокорна и войнствена, твърда жена, докато около нея се развиват различни драми и взаимоотношения между няколкото етнически лагера в затвора. Играта на думи – оранжевото е новото черно, цели да покаже йерархията в женския затвор, където новите – които носят оранжеви униформи, са най-ниското стъпало.

https://www.youtube.com/watch?v=zLyUlTu4KbI

3. Саут Парк (South Park)

Добре познатият анимираният ситком за възрастни е резултат от работата на Трей Паркър (Trey Parker) и Мат Стоун (Matt Stone) за Комеди Сентрал. Сюжетът се развива около живота на четири млади момчета и невероятните им приключения. Подобно на повечето анимации за възрастни, Саут Парк използва много черен хумор, сексуални шеги, абсурдизми и иронизира различни социални, политически, културни и популярни теми. Момчетата живеят заедно със семействата си в измисления град Саут Парк. Основните герои имат специфични характери и поведение, а около тях се навъртат различни второстепенни персонажи. Опростената графика и хумористично нарисуваните герои с кръгли лица и базови форми са характерни за анимацията. Сериалът е считан за един от най-добрите анимирани сериали за възрастни, а най-хубавото е, че можем да го гледаме напълно безплатно в официалния му сайт от Комеди Сентрал.

2. Теория за големия взрив (The Big Bang Theory)

Най-нърдския сериал на 21ви век заема заслужено втората позиция на класацията ни. Първият епизод излиза през 2007 и оттогава до днес продукцията се радва на огромен успех и солидна фен база, която дори е изградила култ около персонажите. Действието се развива около четирима изключително умни учени, които са лишени от общоприетите социални привички – всеки в различна степен и по отношение на различни ситуации, и красавицата съседка, която пък си няма понятие от наука, но внася свежест и емоционалност в групичката им. С течение на времето петимата герои се променят и влияят един на друг по неочакван начин. Не липсва любов, страст, постепенно включване на нови персонажи, драма и обрати. В момента тече десетия сезон на сериала.

https://www.youtube.com/watch?v=FE8Rt7Q4XWM

1. Вицепрезидент (Veep)

Политическа сатира, в която главния герой – Селена Мейер, бивш сенатор, е вицепрезидент и по-късно президент на САЩ. Работата ѝ не е нищо от това, на което се е надявала и същевременно всичко, за което някога е била предупреждавана. Тя и екипът ѝ правят всичко по силите си да управляват по най-успешния начин, докато срещат неочаквани препятствия. Всичко, което се опасяваме, че може да бъде вярно за това как правителството работи (или не работи) се разиграва в една изключително забавна сатира. Висш пилотаж в комедията, където забавните моменти са отражение на реалните проблеми и ситуации в една съвсем сериозна среда. Главата героиня е сладка, интелигентна, борбена и на моменти неуверена дама, която грабва симпатиите на зрителя с очарователния си характер. Следващият сезон е предвиден за 2017 година, така че който не е гледал сериала до сега, има време да навакса.

Още комедийни сериали, които си заслужава да гледате:

Програма на българската стендъп комедия