Втори Фестивал на Комедията София 2015

фестивал на комедията

Вторият фестивал на комедията в София започва на 27ми септември и ще продължи 14 дни.
Шоутата са на български и английски език, като са поканени гости от 9 страни. Англия, Холандия, Полша, Хърватска, Сърбия, Румъния, Македония, Малави и България са страните, чиито хумор ще можем да съпреживеем по време на фестивала.
Комедиантите ще ни дадат тотално различни гледни точки за проблеми, които не сме си представяли че съществуват.

Чуждестранните гости ще представят шоутата си на английски език.
Фестивалът ще завърши с невиждан по рода си в нашата страна Роуст (шоу в което комедиантите се шегуват един с друг по най-бруталния възможен начин) и годишните комедийни награди на Comedy.bg

Фестивалът ще се проведе в Студио 5 на НДК и ще има 21 шоута за 14 дни.

За първи път във фестивала ще бъде включена и вечер на новите таланти. Така нареченият отворен микрофон дава шанс на всички желаещи да се изявят като комедианти на сцената на фестивала. За участие можете да пишете директно на страницата на comedy.bg във фейсбук.

Шоутата са от 27ми септември до 10ти октомври, всеки ден от 21:30 или от 19:30. Билетите са на стойност от 10 до 20 лева, като за студентите има специални намаления.

Комедианти:

Далисо Чапонда е още един невероятен комедиант от Англия. Роденият в Малави (Африка) комик използва невероятния си сарказъм, за да ни накара да се замислим върху въпроса колко са сериозни проблемите ни в действителност. Животът му като дете в Африка и успехът му като комедиант в Англия го превръщат в невероятно интересна личност, която има послание за всеки един от нас. Участвал е в повечето комедийни програми на BBC и BBC Radio. Редовен участник в Comedy Store London. Правил е турнета почти в целия свят, а идването му в България е точно след 6 шоута в Малайзия.
Далисо е невероятен комедиант с тотално различна гледна точка от повечето от нас. Винаги усмихнат и жизнерадостен, той печели сърцата дори и на най-намръщените зрители.

Йелена Раданович е позната на българския зрител от в предаването Stand up and more, което се излъчва по телевизия Comedy Central. Там тя все още разгръща огромния си потециал. Чувството ѝ за хумор е много специфично, а самата тя е толкова харизматична, че почти всеки я харесва. Йелена е не само колежка, но и близък приятел на Марина Орсаг, а през 2014 година двете направиха невероятно турне под надслов „Не на дискриминацията”. То беше огромен успех за всички подтиснати хора в бивша Югославия. Чрез силата на хумора, двете комедиантки успяха да предадат посланията си на огромен брой хора в над 20 града от балканите. Можете да гледате невероятното дуо на 29ти септември от 20:00 в Студио 5 НДК.

Раду Исак идва от Румъния и е разсмял повече хора, отколкото граф Дракула е разплакал. Раду има множество участия в Англия и западна Европа, а в родината си – Румъния е истинска звезда. Работи почти всеки ден, като е редовен изпълнител в 4 румънски града. По-големите мащаби на Румъния, позволяват повече практика и рафиниране на шегите сравнено с повечето други балкански държави. Раду има успехи и в румънската телевизия и радио. От редица продуценти е сочен за най-обещаващия млад комедиант в Румъния.

Пьотър Шумовски е една от младите надежди на полската комедия. Младият комедиант има над 4 години професионален опит в комедията, а от 2015 година стартира авантюристичния си проект за обиколка на света, чрез комедия. В този проект, той посещава страни по негов избор от целия свят, където се свързва с комедийни продуценти и участва в техни шоута. За своите 22 години Пьотър има какво да каже. Живял е дълго във Великобритания, Австралия и Полша. Участвал е в проекти на Comedy Central и полски телевизии. Но най-интересното за него е неговата уникална гледна точка за живота и нещата които ни заобикалят.

Марина Орсаг е най-добрият комедиант не само в Хърватска, но и една от най-добрите в цяла източна Европа . Занимава се със стендъп комедия повече от 11 години и е снимала над 100 серии за шоу програми на Comedy Central. Участвала е в почти всички големи телевизии на страните от бивша Югославия. Марина е директор на Студио Смях Загреб. Там тя търси и развива таланти и има над 20 комедианта, които споменават името ѝ като ментор в почти всеки разговор в който са замесени. Младата хърватка не налага цензура и ограничения на изказа си и често пъти е доста директна. Защитава правата както на хората, така и на животните и е позната в страната си с ясно изразената си гражданска позиция. Един от хората, които я сочат като ментор е и самият собственик на Comedy.bg – Иван Кирков.

Никола Тодороски е най-добрият комедиант на Македония за 2014 година.Участва в редица проекти на comedy.bg, което го превърна в неизменна част от стендъп комедията в нашата страна. Има 2 собствени предавания по телевизията, 4 главни роли в македонския народен театър за този сезон и над 150 стендъп шоута за 2014 година. Побеждавал е гонга в Comedy Store London, което го прави един от най-добрите комедианти на Балканите. Никола е един от хората, които неуморно се втурват в нови и нови проекти. Успехът му изглежда лесен, но всъщност е свързан с невероятната му дисциплина и упорита работа. Пише и участва в толкова голям брой македонски комедийни продукции, че понякога е трудно дори и за него самия да изброи всички.

Иван Кирков е сред най-добрите комедианти в България. Има ред награди от български и чуждестранни комедийни проекти, както и участия в Англия, Австрия, Словения и повечето балкански страни. Иван е водещ на подкаста Радио Комедия, и собственик на comedy.bg. Чувството му за хумор е белязано от нестандартния му начин на живот в Австрия, Германия и България, както и вечните му странни професии, между които – професионален покер играч, комедиант и супервайзор на авиокомпания. Роденият в Стара Загора комик, не пропуска повод да разкаже за своето детство в малкия град и снобизма в големия…

Васил Ножаров е сред основателите на стендъп комедията в България. Има не по-малко награди от сценичния си партньор Иван Кирков и е неизменна част от екипа на comedy.bg. Хуморът му е винаги изпълнен с ирония и сарказъм. Особено известен е с шегите си на тема различията между мъжете и жените. Васил намира смешното в почти всяка ситуация и сякаш извайва пред очите ви шедьоври на смеха. Страстта му към моторите е още една от любимите му теми. Не пропускайте да гледате шоуто му За жи…ните с любов на 30ти септември.

Николай Банков е най-новият редовен член на comedy.bg. Роденият в Пловдив комедиант има уникално чувство за хумор, като в повечето случаи откривам огромна доза самоирония в шегите му. Те са вдъхновени от личния му живот (и липсата на такъв) и от ежедневните му проблеми и успехи. Николай е един от най-обещаващите комедианти в България. Уникалната му гледна точка е оформена поне от части от живота му в Англия, Гърция, Пловдив и София, а стилът му… той си е изцяло негов…