Ул. Малко Търново – мястото на най-новият Комеди Клуб

Ул. Малко Търново е мястото, където ще се помещава най-новата и трета сцена на Комеди Клуб София и в сега ще ви разкажем малко повече за нея.

За начало: тя свързва булевард „Дондуков“ с пространството на ул. Московска и площад „Александър І“ и е най-късата пешеходна улица в София.

Непосредствено след Освобождението ул. Малко Търново е била символ на три сгради около нея: конакът, джамията и часовниковата кула. Затова и в миналото се е нарилача ул. Часовникова.

Но според легендата тази часовникова кула е отнела бизнеса на много часовникари и затова била съборена.

А в барът, в който ще се намира и Комеди Клуб София Московска – бар „Луна“ – цар Борис III е ходил често, за да гледа кабаре и да се забавлява.

Години по-късно на същата тази улица, по времето на комунизма, са се намирали и няколко килии на ДС, като днес те са запазени във вида си, а сградата се ползва от ДА „Архиви“.

А точно по времето на свалянето на този режим едно от култовите събития – запалването на Партийния дом (днес сграда на НС) е оставило отпечатък върху една от сградите намиращи се на улицата – голяма част от фасадата е опушена.

И така стигаме и до днес, когато ул. Малко Търново ще се сдобие и с Комеди Клуб София на нея, за да стане това място още по-емблечатично на Столицата.

Повече за откриването на клуба, може да прочетете тук. 🙂