Бар Луна и историята на ул. Малко Търново

бар луна софия

Историческа локация на Комеди Клуба

Всяка вечер от вторник до неделя може да се забавляваш с българска стендъп комедия в първият и единствен Комеди Клуб в София. Но освен историята на Клуба локацията е свързана и с много интересни неща от не толкова далечното ни минало.

Бар Луна и днешния Комеди Клуб София

Комеди Клуб София се намира на една от най-емблематичните улици на столицата – ул. Малко Търново. Известна като най-малката пешеходна улица дълга едва 60 м, но е пълна с исторически места. Сградата, в която сега се намира залата на Клуба, преди е бил любимият бар на цар Борис III. Бар „Луна“ отбеляза 100 години през 2022.

Култовият бар е най-известен с това, че е бил любимо място на цар Борис, където да отскача “по пантофи”, за да гледа кабаретни изпълнения на живо и да пие една бира след дълъг ден на управление на държавата. Всичко му влизаме в положението. Той е уреждал най-известните кабаретни изпълнения от Австрия да гостуват в София за частни представления. Така както днес нашите комедианти разсмиват софийската публика, преди 100 години австрийските комици са забавлявали царя и приближените му.

Общото между теб и царските особи от XX в. не е толкова малко. И преди, както днес, хората са обичали да се забавляват и да се смеят добре. А смехът определено им е бил нужен през тези години.

Ако искаш да се потопиш в историческата Стара София докато пиеш модерен коктейл и се забавляваш със съвременна стендъп комедия ела в Комеди Клуба и попитай за любимото място на цар Борис в стария бар Луна.

За още стендъп комедия:

Програмата на Комеди Клуб София.

Други интересни истории за стендъп комедия и Клуба.