Еди Мърфи с награда на Златните Глобуси и шега за Уил Смит

edi murfi nagrada

80-ото юбилейно издание на наградите Златен Глобус даде старт на сезона на кино и тв наградите.

Златните Глобуси са сред малкото, които имат отделна квота за комедийния жанр.

Златните Глобуси вече са раздадени, но по-важните награди предстоят! Следвай ни за Наградите за стендъп комедия в България.

Освен най-добрите филми, сериали, режисьори и актьори за годината, на церемонията се връчва и специална награда за цялостен принос в индустрията на името на Cecil B. DeMille. 

Еди Мърфи с Награда за цялостен принос

Тази година наградата беше връчена на комедийната икона Еди Мърфи. Дългогодишната му кино кариера бележи едни от най-култовите комедии за всички времена. Еди Мърфи е и сред най-велките стендъп комедианти, като служи за вдъхновение за много поколения млади таланти след него.

Той е ментор и на Крис Рок.

По време на речта си, Еди не пропусна да се пошегува с небезизвестния шамар от миналата година.

В речта си той каза, че определено има план, който може да следваш, за да постигнеш успех, дълголетие и хармония със себе си.

Много е просто. Трябва да направиш три неща: плащай си данъците, гледай си работата и ДРЪЖ ИМЕТО НА ЖЕНАТА НА УИЛ СМИТ ДАЛЕЧЕ ОТ ШИБАНАТА СИ УСТА”. 

Всички знаем оригиналната версия от последната част и как се стигна до това. Много световни комедианти реагираха остро на случката и критикуваха Уил Смит, а през цялата година той беше обект на ирония и шеги.

Не е изненада, че легенда като Еди Мърфи ще засегне отново темата, особено и заради близостта си с Крис Рок. 

крис рок шамар

Комедийните Награди

Комедийните награди на церемонията отидоха при филма “Баншите от Инишерин” – виж за него тук, Колин Фарел, който участва във филма взе най-добра мъжка роля в комедиен филм. Най-добра комедийна женска роля взе Мишел Йео за филма Everything Everywhere All At Once. 

Най-добър комедиен ТВ сериал стана Abbot Elementary – mocumentory на ABC за предимно чернокожо средно училище във Филаделфия.

Oчаквай подробности за Golden Balls – най-доброто от българското кино и телевизия. 

Дотогава си припомни миналогодишните подебители в Golden Balls.

За да четеш още за българска и световна стендъп комедия следвай страниците ни.

Стендъп комедия на живо има от вторник до неделя в Комеди Клуб София.